• Meny
  • Meny

De beste og mest populære bydelene for overnatting i Berlin

Mange som reiser til Berlin er uvar på størrelsen av Tysklands hovedstad. Berlin er nemlig ni ganger større enn Paris og er dannet av 12 distrikter, hvert med sitt preg og sjarm. Derfor kan det være lurt å finne ut hvilken bydel som har det meste å by på for nettopp din ferie før du bestiller overnatting. Selv om det er mange bydeler og steder man kan tenke seg å se og oppleve iløpet av storbyferien er den gode nyheten er at hvor enn du overnatter i Berlin så er du i nærheten av offentlig transport: U-Bahn (metero), S-Bahn (tog), trikk og buss. Det er også tilrettelagt med sykkelstier så mange turister og velger å leie sykkel for å ta seg frem i byen.

Tenk på hvilke behov du har

Det er mange steder å velge mellom for overnatting i Berlin, men det første valget er nok hva slags type overnatting – skal man leie leilighet eller bestille hotell? Hotellene har høy standard med gode størrelser på rommene og de er veldig rene. Det er flest hoteller i bykjernen og i nærheten av byens historiske bygninger, steder og utelivsplasser. Sentrum av Berlin, Mitte, er bydelen med flest turister og severdigheter. Her finner du TV tårnet, Alexanderplatz og Museumsøya. Det er også god shopping i Mittet. Dersom man er i Berlin for bare noen dager er nok dette den beste bydelen å bo i for å se flest attraksjoner.

Charlottenburg er en bydel som er suveren for shopping. Dette er hovedområdet for shopping i Berlin og er også i nærheten av hovedattraksjonene noe som gjør dette distriktet svært attraktivt for førstegangsbesøkende. For de som vil bo nærme dyreparken er Tiergarten stedet, perfekt for de som reiser med små barn. Men, dette er også en bydel med mye historie siden det ligger nærme Brandenburgporten. Det beste utelivet finner man i Friedrichshain. Her er det et mylder av restauranter og barer, men også et veldig viktig historisk monument: nemlig rester av Berlinmuren.

Bo hjemme hos de lokale?

Husk at Berlins bydeler er store og hver bydel har små landsbyer, kjent som kieze, perfekte omgivelser for å leie en ferieleilighet og oppleve en autentisk side av Berlin. En landsby innad i storbyen er en sjarmerende særegenhet ved Berlin, her er det markeder og lokale butikker som besøkes av Berlins innbyggere og turister som vet å lete fram de særegne stedene i enhver storby. I disse områdene er det også flere hoteller å velge mellom, men det er også mange leiligheter til både korttids- og langtidsleie. Det er spesielt mange leiligheter og rom til leie gjennom Airbnb for kortere opphold.

Selv om bydelene er store og det er lange avstander til flyplassen, bysentrum og severdigheter er kollektivtrafikken eksepsjonelt god i Berlin. Så selv om man overnatter et stykke ut fra sentrum eller vil dra på sightseeing i en annen bydel er det alltids et transportmiddel som tar deg frem. Dette har åpnet opp for områder utenfor selve sentrum der noen av de mest populære er: Prenzlauer, Bergs Kollwitzkiez og Hlemholtzkietz, Kreuzbergs Wranglerkiez, Neukölllns Schillerkies og området rundt Boxenhagener platz og Simon-Dach Strasse i Friedrichshain.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *