• Meny
  • Meny

Været i Berlin

Grunnlaget for pakkelisten beror ofte på reisemålets vær og klima. Hvordan værforhold kan du forvente deg i Berlin? La oss ta en generell titt på de ulike sesongene og deres egenskaper. Været i Berlin er ikke så helt ulikt det vi finner i Sør-Norge, med likheter fra et kontinentalt klima. Herunder følger kjølige vintre, varme somre og relativt milde vår- og høstsesonger. Ofte kan temperaturen være hele fire grader høyere i sentrumsområdene kontra utkantsområdene på grunn av de høye bygningenes egenskap til å holde på varmen.

Regnmengden holder seg noenlunde jevn gjennom hele året, med juni og august som månedene med marginalt høyere mengde regn ifølge statistikk fra World Meteorological Organization.

Vinter i Berlin:

Forvent temperaturer som ligger rundt nullpunktet, med et par graders differanse i hver retning. Et permanent snødekke gjennom hele vintersesongen er svært uvanlig i Berlin, men snøfall vil forekomme med jevne mellomrom, ofte legger snøen seg kun for en kortere periode.

Gjennomsnittstemperatur vinter: 0ºC – 2ºC

Vår og høst i Berlin:

Vår og høst byr på jevnt over mildt vær med temperaturer rundt 5ºC – 15ºC og ca. 6 timer gjennomsnittlig antall soltimer om dagen. Mai vil naturlig nok være betydelig varmere enn mars med temperaturer rundt 15ºC. Likeså vil november by på atskillig kjøligere vær enn september med temperaturer rundt 4ºC – 6ºC. Nedbørsmengden er normalt lavest i april og oktober.

Gjennomsnittstemperatur vår: 5ºC – 14ºC
Gjennomsnittstemperatur høst: 5ºC – 15ºC

Det er vår og mennesker flokker til uteserveringene for trivelig selskap i herlige omgivelser. Her fra Alexanderplatz:

vaer-temperatur-klima-mnd-berlin

Sommer i Berlin:

Sommermånedene juni, juli og august byr på et svært komfortabelt vær med temperaturer rundt 20º og 8 timer gjennomsnittlig antall soltimer om dagen. Som nevnt innledningsvis skal du ikke bli forundret om det skulle komme dager med regnvær da nedbørsmengden generelt er høyest i sommermånedene. Enkelte dager kan temperaturen overstige 30ºC.

Gjennomsnittstemperatur sommer: 17ºC – 19ºC

Avslutningsvis bør det nevnes at Berlin er en utmerket storbydestinasjon hele året grunnet sitt rike kulturelle tilbud og historiske severdigheter. Sommeren er for mange dog den beste sesongen å besøke Berlin, mye på grunn av de mange utendørsfestivalene, fortauskafeene, utepils, sportsmuligheter og parker. Hva med å lese mer om turistmål i Berlin?

Været i Berlin måned for måned – temperaturer fra januar til desember

Nettsiden Holiday-weather fører statistikk som viser at været ser slik ut, måned for måned:

Merk: Denne statistikken angir et gjennomsnitt av temperaturer og værforhold og følgelig kan du godt oppleve dager som både strekker seg langt over og langt under gjennomsnittet.

Været i januar:

Gjennomsnittstemperatur: -1
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 15 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet -3 til 2 grader.

Været i februar:

Gjennomsnittstemperatur: 1
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 12 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet -2 til 4 grader.

Været i mars:

Gjennomsnittstemperatur: 4
Normalt 5 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 13 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 0-8 grader.

Været i april:

Gjennomsnittstemperatur: 9
Normalt 6 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 13 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 4-13 grader.

Været i mai:

Gjennomsnittstemperatur: 14
Normalt 8 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 14 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 8-19 grader.

Været i juni:

Gjennomsnittstemperatur: 17
Normalt 8 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 14 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 12-22 grader.

Været i juli:

Gjennomsnittstemperatur: 18
Normalt 8 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 14 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 13-23 grader.

Været i august:

Gjennomsnittstemperatur: 18
Normalt 7 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 13 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 13-23 grader.

Været i september:

jennomsnittstemperatur: 15
Normalt 6 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 13 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 10-19 grader.

Været i oktober:

Gjennomsnittstemperatur: 10
Normalt 4 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 12 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 6-13 grader.

Været i november:

Gjennomsnittstemperatur: 5
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 15 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 2-7 grader.

Været i desember:

Gjennomsnittstemperatur: 1
Normalt 1 time med sol i gjennomsnitt per dag. 16 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet -1 til 3 grader.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *