• Meny
  • Meny

Hva bør du kjøpe i Berlin?

Berlin har mange gode handlemuligheter, og det finnes et utall store varehus som tilbyr stort sett alt mellom himmel og jord. Dog er det enkelte ting som er mere typisk for denne storbyen enn andre ting, blant annet klær og sko er veldig populært, og parfyme og tilbehør.

Dessuten finnes det en del spesialforretninger hvor man kan handle ting som solbriller eller sokker(!), og man har ikke riktig vært i Berlin hvis man ikke har vært en tur innom et av de mange bakeriene og konditoriene som finnes der, spesielt kan bakeriavdelingen i varehuset KaDeWe anbefales.

Kunst og suvernirer

Byen er også kjent for sitt livlige kunstmiljø, og flere kafeer har også små utsalg av forskjellige kunstverk laget av lokale kunstnere, som kanskje har byttet dem inn i en matbit eller mot en kopp kaffe. Mange av disse er svært gode, og kanskje ender man opp med et verk av den neste van Gogh eller Matisse hvis man er heldig.

Rent souvenirmessig kommer man vel ikke utenom en bit av Berlinmuren, men vær oppmerksom på at her er det lett å bli lurt hvis man ikke er helt våken.

Kurfurstendamm – en av Berlins mest populære handlegater:

kurfurstendamm-hva-kjope-berlin

Ellers finnes det drøssevis av små spennende butikker som tilbyr klær og effekter fra DDR-tiden, og er man historieinteressert er det fort gjort å fylle opp kofferten med alt fra gamle militære medaljer og utmerkelser, til offisersluer og andre uniformseffekter. Også diverse skytevåpen og nazieffekter finnes, men vær da imidertid også oppmerksom på at man kan risikere å få trøbbel i tollen på vei hjem.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *