• Meny
  • Meny

Tips til gode butikker med vintageklær

Berlin er absolutt blant verdens beste byer når det kommer til vintage og secondhand. Byen tiltrekker seg kunstner- og designerspirer fra alle verdenshjørner, der svært mange deler fascinasjonen for klær fra 50-, 60- og 70-tallet. Med så stor etterspørsel, samt horder av tilreisende turister, er det slettes ikke rart at byen blomstrer med loppemarkeder og forretninger som utelukkende fokuserer på vintage. Har du også tålmodighet til å snuse gjennom kleshauger og horder av skoesker så kan du komme hjem igjen med kofferten full av designerskatter.

Sing Blackbird

En av de noe dyrere vintageforretningene i Berlin, mye på grunn av sitt utvalg av kjente designere. Da spesielt designerkjoler, jakker, sko, vesker og accessories. Shoppingopplevelsen gjøres vanvittig mye trivligere ved at de har kombinert butikken med en sjarmerende kafé som selger hjemmelagde kaker, veganmat og kaffe fra et lokalt kaffebrenneri. Arrangerer jevnlig loppemarked, filmkvelder og intimkonserter.

Store og billige vintagebutikker

Lokalisert i Kreuzberg, i søndre deler av Berlin, ligger Colours, en av Berlin best utstyrte secondhand-butikker med over 1 000 kvm salgsareal. Med et varelager på over 30 000 klesplagg, sko og accessories sier det seg selv at det du er på jakt etter, vil du finne hos Colours. Mens fronten av butikken er rettet mot de dyrere plaggene, er lokalets indre rom stedet du kan gjøre de villeste kuppene. Her selges nemlig varene til kilospris! Besøk gjerne butikken på tirsdager da du vil finne en rekke varer til 20-30 % avslag.

Mange gjør gode kupp på Berlins loppemarkeder.

vintage-kjop-berlin-vintagebutikker-loppemarked

I samme sjanger finner du Garage, et enormt innendørs vintagemarked som kjører på samme konsept som Colours – klær til kilospris. I det tidligere fabrikklokalet vil du riktignok finne en god del junk, men blar du gjennom nok plagg kan du virkelig skyte gullfuglen. Butikken fokuserer på klær fra 60-, 70- og 80-tallet. Se spesielt etter blomsterkjoler, skinnjakker, denimtopper og treningsdresser fra 80-tallet.

Himmelen for sneakers-elskere

I det hippe området Prenzlauer Berg ligger en liten skatt av en butikk med navn Meins & Deins, spesielt for deg som har sansen for retro sneakers fra Adidas, Reebok, Nike og Converse. Antrekket gjør du fullkomment med en vintage-skinnjakke, treningsoverdel eller et av butikkens elegante hodeplagg. Vareutvalget retter seg mot både menn og kvinner. Les for øvrig mer om Berlins shoppingskatter.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *