• Meny
  • Meny

Marked og loppemarked

En tur til Berlin er langt mer enn minnerike turer til mektige Riksdagsbygningen og symbolet Checkpoint Charlie. Det er også en gylden sjanse til å dykke ned i den omfattende, spennende og velutstyrte verdenen av skatter fra fortiden, servert til deg gjennom utallige markeder. Vintagetrenden har virkelig fått rotfeste her hjemme i Norge, men drar du til Berlin vil du se hele denne retroverdenen på steroider! Utvalget er så enormt at du garantert ikke vil rekke og komme over alt. Derfor har vi laget noen tips til et par markeder du er nødt til å sjekke ut.

Flohmarkt am Mauerpark

Definitivt et av Berlins aller mest populære og ettertraktede loppemarkeder, både blant tilreisende og lokalbefolkningen. Lokalisert ved Mauerparken i den nordre delen av sentrum tas du med på en reise gjennom gamle fotokameraer, tinnprodukter, porselen, pyntegjenstander og bøker. Representert er også lokale kunstnere som selger sine vellagde malerier og trykkprodukter.

Dette er stedet der nostalgien får fritt utløp, der du vandrer blant gamle 50-talls TV-er og mengder av second hand klær. Gamle armbånd, halskjeder, hårpynt, vesker og andre accessories til rimelige priser finner du også, i hopetall. Skulle sulten melde seg burde du besøke boden som selger vanvittig gode produkter av kvarg, en type surmelksost.

Nowkoelln Flowmarkt

Et noe mer intimt og personlig loppemarked med svært koselig atmosfære. Holder til sør i sentrum, like ved Reuterplatz, et meget hyggelig område med små restauranter, barer og iskremutsalg. Vareutvalget strekker seg fra second hand klær og sko, til accessories, kunst og pyntegjenstander til hjemmet.

Byens innbyggere elsker et godt loppemarked:

marked-berlin-loppemarked

Blomsterkjoler fra 60- og 70 tallet, LP-plater og strikkede lommebøker står også på listen over særegne produkter du kan finne. Stemningen forsterkes ytterligere av de dyktige artistene som spiller live og således fyller markedet med en virkelig god og avslappet vibe.

Bondens Marked på Wittenbergplatz

Trenger du en avveksling fra 50-talls kjoler og ballerinasko, så burde du vende snuten til de vestre delene av Berlin, der du finner et utrolig sjarmerende matmarked med kortreiste og økologiske råvarer. Markedet holder til på Wittenbergplatz og fokuserer utelukkende på mat og sesongbaserte råvarer. Du vil blant annet finne tilbydere av grønnsaker, frukt, ferskpresset juice, ost, kjøtt og ferdiglagde varmretter. Vinterstid kan du kjøpe en kopp med mulled wine, en engelsk slektning av vår kjære gløgg som lages av rødvin, appelsin, brunt sukker og krydder.

Alt i alt en meget hyggelig opplevelse med serviceinnstilte tilbydere, gode lukter, utrolige farger og spekket med matinspirasjon! Les for øvrig flere artikler om handling i Berlin.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *