• Meny
  • Meny
Riksdagsbygningen Reichstag Berlin

Riksdagsbygningen (Reichstag)

Like ved Brandenburger Tor finner vi Reichstag, det mektige bygget som huser Tysklands folkevalgte nasjonalforsamling. Bygget innehar rollen som én av Berlins mest kjente landemerker, og var tidligere nær nabo med Berlinmuren.

Spesielt mye publisitet fikk bygget da Den røde armé på et manipulert foto heiste sovjetflagget over bygningen mot slutten av andre verdenskrig for å symbolisere seieren over aksemaktene.

Riksdagsbygningen – en arkitektonisk perle

Riksdagsbygningen-bygg-berlin-elvecruise

Reichstag stod ferdig i 1894, etter en utbyggingsprosess der arkitekt Paul Wallot stod for designet. Etter ferdigstillelse høstet Wallot og bygningsmannskapet mye lovord for det som ble ansett som et teknisk mesterverk, oppført i nyrenessanse og utstyrt med en gigantisk kuppel av stål og glass.

Etter store skader under riksdagsbrannen i 1933, under andre verdenskrig og manglende vedlikehold gjennom etterkrigstiden, ble det i etterkant av Berlinmurens fall, gjennomgått en omfattende restaurering i perioden 1991 – 1999. Under restaureringen ble alt unntatt ytterveggene endret. Utbyggerne valgte også å konstruere en stor glasskuppel på toppen av bygningen, slik det originale bygget fra 1894 stod oppført med.

Besøke Riksdagsbygningen

Riksdagsbygningen Reichstag sal Berlin bygning

Riksdagsbygningen rangerer alltid høyt over attraksjoner turistene ønsker å få med seg i Berlin, mye på grunn av den enorme glasskuppelen på taket der de besøkende gis 360 graders utsikt over Berlin. Du ankommer kuppelen via heis og kan deretter vandre langs de spiralformede gangene til toppen av kuppelen. Spesielt imponerende er utsikten nattestid.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *