• Meny
  • Meny

Hvilke severdigheter i Berlin bør du oppleve?

En så gammel og tradisjonsrik by som Berlin, har selvfølgelig et vell av severdigheter man bør få med seg, og det er vanskelig å skulle anbefale noe fremfor noe annet. Dog er det et par ting som utmerker seg spesielt, enten fordi det har en historisk begivenhet bak seg, eller det kan være arkitektoniske årsaker som ligger til grunn.

Blant de aller mest kjente severdighetene finner man Berlinmuren, men også den begynner det å bli lite igjen av. Dog er det opprettet et eget museum, Mauermuseum, hvor man både kan se deler av muren, og få et innblikk i historien rundt denne.

Samlingspunktet Brandenburger Tor

Ellers er det tyske parlamentet, Reichstag, verdt å få med seg, og selvfølgelig også berlinernes store stolthet, Brandebruger Tor. Det er her berlinerne samles når noe skal feires, og man kan vel trygt si dette torget har samme status som for eksempel Rådhusplassen i Oslo. Det er også i dette området man finner det meditative rommet “Raum der Stille”, og Holocaust-minnesmerket.

Sistnevnte er nesten obligatorisk, men kanskje ikke like velegnet for de aller minste barna.

Aldri en dårlig dag langs Unter den Linden:

severdigheter-berlin-unter-den-linden

Det finnes også flere praktfulle museer i Berlin, men liker man arkitektur, behøver man ikke gå innendørs for å finne flotte ting å se på. Et godt eksempel på dette er Unter den Linden, en boulevard i sentrum av byen, hvor det finnes flere kjente bygninger med historisk arkitektur. Det er også i denne gaten man finner det tyske historiske museum, Deutches Historisches Museum.

Historiske Kurfürstendamm

Er man til de mer kulinariske opplevelsene, er fjernsynstårnet Berliner Fernsehturm på Alexanderplatz et selvskrevet punkt på listen over steder man bør besøke, ikke minst fordi det inneholder en roterende restaurant, ikke mindre enn 200 meter over bakken, hvorfra man på en klar dag kan se godt over 40 kilometer.

Utover de rene severdighetene i Berlin er det også flere gode steder man kan handle, deriblant Kurfürstendamm, også kjent fra både boken og filmen om Christiane F, og Potsdamer Platz, hvor man i dag finner en rekke store varehus.

Kurfürstendamm er også stedet man finner ruinene etter Gedächtniskirche, en kirke som siden bombingen under annen verdenskrig har fått lov å stå i fred, som et minne etter krigen.

For øvrig kan jeg sterkt anbefale å bli med en sightseeingbuss på rundtur i Berlin. Det er en svært behagelig måte å oppleve mye av byen innen et par timer. Billetter kan kjøpes her.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar