• Meny
  • Meny

Jentetur til Berlin gir mange nye inntrykk

Berlin er en spennende by som har mye å by på. Om dere ønsker å besøke byen er det lurt å legge til noen ekstra dager. Dertil er det lurt å velge hvilket nabolag dere overnatter i, i forhold til hva dere har lyst å gjøre, i en by som kan tilby enormt store kontraster.

Selv om den offentlige nærtrafikken i byen er god og hyppig, så tar det opptil tre timer å krysse byen.

Øst, Vest eller midt i smørøyet?

Berlin er fortsatt en delt by på mange måter. Østdelen av byen er dels fattigere, og mer rufset, med unntak av det tidligere boheme Prenzlauer Berg, som ble gentrifisert ganske raskt. Ytre Vest-Berlin er renere og nyere, og nesten litt kjedelig, som en hver annen storby som du har besøkt.

I det nye sentrum “Stadtmitte”, eller bare omtalt som Mitte, finner du mange kulturelle høydepunkter, som Brandenburger Tor, eller Humboldt-universitetet med den medhørende Museumsøya. Berlin Hovedbanegård ligger like nord for Stadtmitte, og de fleste reisende vil måtte orientere seg herfra, for å komme til de stedene de vil besøke, eller til hotellet som de skal overnatte i.

Mitte jentetur venninnetur Berlin Tyskland

På Museumsøya kan du blant annet kan se det greske templet Pragamon, eller den 5 000 år gamle Ishtar-porten, en utgravd del av Babylons bymur. Her finner du også det Tyske Historiske Museet, Statsoperaen Unter den Linden og like rundt hjørnet er Gendarmenmarkt, med den Tyske Domkirken. Den Komiske Operaen ligger videre ned hovedgaten Unter den Linden, som leder vestover til Brandenburger Tor, Riksdagsbygningen og den Store parken Tiergarten.

I kvartalene rundt Unter den Linden, Friedrichsstrasse og Französische Strasse finner vi også noen av byens beste moteforetninger og skreddere, så vel som diamanter, dyre klokker og et godt utvalg av luksusbiler. I de store gamle varehusene finner du også bedre merkeklær, som Hugo Boss eller Lacoste, så vel som mange gode restauranter. Hva med litt peruansk sjømat en kveld?

I Mitte finner du også Berlins flotteste hotell, Hotel Adlon Kempinski, med inngangen direkte ut til Brandenburger Tor.

hotel adlon Kempinski Berlin basseng

Hotellet byr på fullpensjon og luksus, flotte rom, velvære og spa, så vel som fullstendig service og personlig assistanse, så vel som en fremragende restaurant. Se priser og bilder av rom her.

Følger man parken sørover kommer man til Potsdamer Platz med det toppmoderne Sony-sentret. Går man videre gjennom parken kommer man til Berlins Zoologiske Hage, så vel som den Norske Ambassaden i Berlin.

Syd-Øst for Alexanderplatz: Uteliv i Friedrichshain og Kreuzberg

Om du drar litt østover fra sentrum, kommer du til Alexanderplatz, “Alex”, med moderne shoppingmuligheter, og byens fjernsynstårn. Alex er forresten Øst-Berlins gamle sentrum. Her er det er mulig å dra opp i fjernsynstårnet, noe som gir en god utsikt og oversikt over hele byen, og dere kan spise i restauranten der oppe, mens den langsomt roterer rundt tårnet. Ulempen ved dette er at det kan bli litt trengsel, siden mange besøkende har samme plan.

Mange av nabolagene i Berlin er fortsatt preget av byens deling. Dertil hører spesielt Kreuzberg og Friedrichshain. Begge områder er sentrumsnære Berlins nye Stadtmitte, byens nåværende sentrum, men både Friedrichshain og Kreuzberg hadde mange gamle bygårder med dårlig standard, og dertil lave leier. Kreuzberg lå også i en tarm som strakk seg inn i Øst-Berlin, og hadde muren på tre sider. Bydelene tiltrakk seg derfor en rikholdig blanding av folk som trengte billige steder å bo.

Kunstnere, studenter, sosialklienter og gjestearbeidere og innvandrere, så vel som mennesker som rømte fra verneplikten i resten av forbundsrepublikken. Som kjent kan denne blandingen av folk, som ikke må på jobb på morgenen, føre til mye fest og moro.

Høsten er vakker i Berlin…

A post shared by KaDeWe Berlin (@kadewe_berlin) on

På Kreuzberg-siden av elven finner du mye punk-steder, og konsertlokaler i varierende størrelse, så vel som danselokaler for Swing og Jazzmusikk. Mange kan bli overrasket av standarden av renslighet.

På den andre siden av elven Spree, i Friedrichshain finner du en av Europas største techno-nattklubber, Berghain og andre mindre klubber på motsatt side av brogata. Her åpnes dørene på fredag kveld, og stenger først igjen på mandag morgen. Noe som forresten er vanlig i Berlin. Det finnes ingen fastsatte stengetider for puber og nattklubber, så om det er en god kveld kan puber gjerne holde åpent til klokken 6 på morgenen.

Om du vil bo godt og gunstig i Berlin, i disse spennende omgivelsene, kan Sunflower Hostel anbefales på det sterkeste.

sunflower hostel Berlin jentetur tips

Hostellet er rent og pent, og ligger meget bra til, rett ved Warschauer Strasse Stasjon for undergrunnsbane og lokaltog. Og om du vil slappe av i en park, ligger Spreepark, og severdigheten Sowjetisches Ehrenmal, to banestopp unna.

Finkultur i Vest-Berlin?

På vestsiden av Berlin går ting litt mer dannet og renslig for seg. På den ene siden er det homogent og kjedelig, men på den andre siden finnes det mange muligheter for å oppleve mer finkultur, så vel som at du finner flere gode shoppingmuligheter i de vestlige nabolagene. Vest-Berlin har sitt eget tradisjonelle sentrum rundt Kaufhaus des Vestens, høyhuset med den markante Mercedesstjernen på taket, og handlegata Kurfürstendamm. Spesielt matavdelingen i KDW kan anbefales.

KADEWE varehus kjopesenter Berling shopping jentetur

Her finner du også Keiser-Wilhelm-Gedächnis-Kirche, et kjent monument for byen, og du er like ved den Zoologiske Hagen og Akvariet.

Finkulturen trenger heller ikke å være dyr. Det er rimelig å gå på filharmoniske konserter, eller på en opera-oppføring, og restplasser selges enda rimeligere en time før forestillingene begynner, for rundt kr 50-60. Det kan være som å gamble, og dere burde ha en plan b, om det ikke lykkes dere å skaffe inngangsbilletter.

Den som forstår tysk kan også ha glede av store teaterproduksjoner. Utflukter til omliggende bydeler kan for eksempel inkludere en tur til Olympiastadion, eller Schloss Charlottenburg, så vel som et besøk på Jaktslottet til Fredrik den Store i Potsdam, eller til Film-parken Babelsberg.

Det skal ikke stå på godsakene hos KaDeWe

A post shared by KaDeWe Berlin (@kadewe_berlin) on

Berlin blir varmt på sommeren, og om det skulle bli noen og tredve grader, kan en badedag også være midt i blinken. Rundt byen ligger en mengde sjøer, og fra Vestkanten er veien kort til Wannsee, med sandstrand, mer enn god nok badetemperatur, og muligheten til å ta en utepils.

Nabolaget rundt Kurfürstendamm er spekket med gode hoteller, men på tross av bydelens noble karakter er det ikke ubetalelig å bo her. Om du vil kombinere komfort og lavere pris er firestjerners hotellet Ku’damm 101 Design-Hotel et godt valg.

KuDamm 101 Hotell Berlin

Her tilbys det velvære-behandling, alle måltider og kort gangavstand til banen, så vel som til undergrunnsbanen på Adenauer Platz. I løpet av 10 minutter kan du lett komme deg Wittenbergplatz og KDW.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *