• Meny
  • Meny
Kunst i Berlin

Opplev det kunstneriske Berlin

I kunstnerbyen Berlin er det vanskelig ikke å støte på en hel rekke museer mens man vandrer gjennom byens pulserende gater. Også selve gatene er ofte preget av fascinerende gatekunst – dette er en by som tilbyr mange uttrykk og inntrykk. I mylderet av muligheter kan det være lurt å lage en plan for hvilke museer og utstillinger man vil få med seg. For å hjelpe deg på veien har vi samlet fem tilbud vi mener det er verdt å få med seg.

Samtidskunst i sentrum

Hvis du vet å sette pris på moderne samtidskunst har Berlin flere museer for deg. Blant de mer kjente og velkjente arenaene finner du museet Contemporary Fine Arts, som ligger i Am Kupfergraben 10. I tillegg til sin mer permanente utstilling med kunstnere som Cecily Brown, Markus Bacher og Katja Strunz, har de jevnlig nye utstillinger med kunstnere fra hele verden.

Historiske Berlin

Berlin er en historisk interessant by. Berlins jødiske museum er et viktig tilskudd til innblikk og forståelse av jødisk historie, og er et viktig besøk for alle som vil forstå europeiske og tysk historie. Utstillingen undersøker hvordan Berlin gikk fra å være Europas jødiske hovedstad til å bli et homogent sted under Hitler, frem til dagens situasjon. Museet ligger i Lindenstrasse 9-14 og holder åpent hver dag, med litt lengre åpningstid på mandager.

Konseptuell opplevelse

Like ved Checkpoint Charlie i Friedrichstrasse ligger det anerkjente Galerie Thomas Schulte. Museet åpnet på begynnelsen av nittitallet, like etter at Berlin hadde blitt gjenforent til én by. Galleriet viser frem konseptuell kunst og moderne samtidskunst fra tiden etter 1960. I tillegg til permanente verk fra anerkjente kunstnere, har de den siste tiden hatt økt fokus på å vise frem helhetlige konsept fra enkeltartister.

Berlin har blitt verdenskjent for sin gatekunst.

gatekunst-berlin-museum-kunstmuseum

Surrealisme i Berlin

For en litt annerledes og surrealistisk opplevelse bør du besøke Designpanoptikum, i Torstraße 201. Dette er en av mange unike steder i Berlin. Utstillingen har mange interaktive kunstverk, som du blir oppfordret til å ta på, fotografere og gi egen mening til. Som besøkende sitter du forhåpentligvis igjen med en magisk opplevelse og kanskje enda flere spørsmål enn svar. Delen av utstillingen som kalles Lichtbildpanoptikum viser fotografier fra Vlad Korneev. Er du heldig er kunstneren selv på plass, og han kommuniserer gjerne med de besøkende.

Gatekunst

Som nevnt er Berlin kjent for sin gatekunst. I tillegg til motivene som pryder den bestående delen av Berlinmuren, vil du finne mange slående motiver også andre steder i byen. Er du interessert i street art, kan vi anbefale at du deltar på en av de mange guidede turene som viser frem mange av de mest spektakulære kunstverkene som finnes i bybildet. Hør gjerne om hotellet du bor på har en avtale med noen som leverer denne tjenesten, eller søk deg frem til en guidet tur som dekker dine ønsker og behov. Selv om du ikke benytter deg av dette tilbudet, vil du ikke unngå å få med deg noe av byens gatekunst.

Få de beste tipsene for turen til Berlin

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *