• Meny
  • Meny

De beste og mest populære bydelene for overnatting i Berlin

Mange som reiser til Berlin er ikke klar over størrelsen på Tysklands hovedstad. Berlin er nemlig ni ganger større enn Paris og videre inndelt i 12 distrikter, hvert med sitt preg og sjarm. Derfor kan det være lurt å finne ut hvilken bydel som har det meste å by på for nettopp din ferie før du bestiller overnatting.

Selv om det er mange bydeler og steder man kan tenke seg å se og oppleve i løpet av storbyferien er den gode nyheten at du er i nærheten av offentlig transport, samme hvor enn du overnatter i Berlin. Like i nærheten finner du U-Bahn (metro), S-Bahn (tog), trikk og buss. Det er også tilrettelagt med sykkelstier. Derfor velger mange turister å leie sykkel for å ta seg frem i byen.

Tenk på hvilke behov du har

Det er mange steder å velge mellom for overnatting i Berlin, men det første valget er nok hva slags type overnatting – skal man leie leilighet eller bestille hotell?

Hotellene har høy standard med god størrelse på rommene. Gjennomgående for de aller fleste hoteller er god hygiene. Det er flest hoteller i bykjernen og i nærheten av byens historiske bygninger, steder og utelivsplasser.

Sentrum av Berlin, Mitte, er bydelen med flest turister og severdigheter. Her finner du TV-tårnet, Alexanderplatz og Museumsøya. Bydelen kan dessuten by på svært god shopping. Dersom man er i Berlin for bare noen dager er nok dette den beste bydelen å bo i for å se flest attraksjoner.

Anbefalt hotell i Mitte:

Ved å booke rom på Hotel Indigo Berlin bor du svært sentralt. Alexanderplatz ligger knappe to minutters gåtur fra hotellet. Rommene er moderne innredet i boutique stil og har naturligvis eget bad og trådløst internett inkludert i prisen. Minibar, vannkoker og gratis velværeprodukter venter deg.

Nyt en bedre middag på hotellet i restauranten La Maison de l’Entrecôte. Til frokost kan du nyte god av en velassortert buffet bestående av varme og kalde retter.

Se flere bilder av rom og priser

Charlottenburg er en bydel som er suveren for shopping. Dette er hovedområdet for shopping i Berlin og er også i nærheten av hovedattraksjonene. Hvilket gjør dette distriktet svært attraktivt for førstegangsbesøkende.

For de som vil bo nærme dyreparken er Tiergarten stedet, perfekt for de som reiser med små barn. Men, dette er også en bydel med mye historie siden det ligger nærme Brandenburgporten. Det beste utelivet finner man i Friedrichshain. Her er det et mylder av restauranter og barer, men også et veldig viktig historisk monument: nemlig rester av Berlinmuren.

Bo hjemme hos de lokale?

Husk at Berlins bydeler er store, og hver bydel har små landsbyer, kjent som kieze. Bli kjent med disse områdene ved å leie en ferieleilighet og opplev en autentisk side av Berlin. En landsby innad i storbyen er en sjarmerende særegenhet ved Berlin. Her er det markeder og lokale butikker som besøkes av Berlins innbyggere og turister som vet å lete fram de særegne stedene i enhver storby.

I disse områdene er det flere hoteller å velge mellom, men det er dessuten mange leiligheter til både korttids- og langtidsleie. Det er spesielt mange leiligheter og rom til leie gjennom Airbnb for kortere opphold.

Selv om bydelene er store og det er lange avstander til flyplassen, bysentrum og severdigheter, er kollektivtrafikken eksepsjonelt god i Berlin. Så selv om man overnatter et stykke ut fra sentrum eller vil dra på sightseeing i en annen bydel, er det alltids et transportmiddel som tar deg frem.

Dette har åpnet opp for områder utenfor selve sentrum der noen av de mest populære er: Prenzlauer Berg, Kreuzbergs Wranglerkiez, Neukölllns Schillerkies og området rundt Boxenhagener platz og Simon-Dach Strasse i Friedrichshain.

Anbefalt hotell i Prenzlauer Berg:

Det er ikke ufortjent å si at du får svært god valuta for pengene på hotellet Vienna House Andel’s i Berlin. Det flotte hotellet har bar med førsteklasses utsikt over Berlin, spa, døgnåpent treningsstudio og en meget god restaurant. Avstandsmessig ligger bygningen bare seks trikkestopp fra Alexanderplatz.

Rommene er moderne, rene og kommer alle med eget bad. Gratis trådløst internett, air condition og safe. Store og gode senger.

Sørg for å ta deg en drink i hotellets bar før du reiser hjem. Det å nyte en cocktail 64 meter over bakken i en spektakulær bar setter prikken over I-en på hele reisen.

Se flere bilder av rom og priser

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *