• Meny
  • Meny

Shopping i Berlin

Er det shopping som er hovedmålet med reisen drar man heller til den franske hovedstaden eller London enn til Berlin. Man finner riktig nok den eksklusive designermoten og de billigere kjedebutikkene her, men det er lite man ikke finner andre steder og som er særegent for Berlin.

Når det er sagt er det mange butikker og stort utvalg for dem som ikke skal til hverken London eller Paris. På kjøpesenteret KaDeWe, litt utenfor Berlin sentrum, finner du de store og kjente designerne. Mange av de samme butikkene finner du også i Friedrichstrasse, der det franske, fasjonable kjøpesenteret Galerie Lafayette også holder hus.

Tyskerne er kjent for å levere kvalitetsvarer, også når det gjelder klær og sko. Det tyske klesmerket Gerry Weber og skomerkene Hogl og Gabor har store butikker i Berlin. Prisene er omtrent de samme som hjemme, men utvalget er mye bedre.

Det er ikke mangel på shoppingmuligheter i handlegaten Kurfürstendamm

shopping-berlin-butikker-handlegate

Om du er interessert i (loppe)marked kan du dra til Strasse des 17. Juni. Her er det marked hver lørdag og søndag fra 10-18. Selv om det selges mye nips og skrot her kan du være heldig å gjøre noen kupp, spesielt om du vet hva du skal se etter. Bl.a. selges det en del (gammelt) sølvtøy her. For dem som er interessert i gamle kommunistgjenstander er ”kunst und nostalgie markt” ved Museumsøya, stedet.

Ved Checkpoint Charlie kan du kjøpe diverse souvenirer fra 2. verdenskrig og fra Berlinmurens fall, bl.a. biter fra muren. Om det er ekte vites ikke!

Åpningstider for shopping i Berlin:
Mandag – Lørdag: 10-21
Søndager er de fleste butikker stengt.

Les forøvrig mer om handlegater i Berlin.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *