• Meny
  • Meny
Checkpoint Charlie Berlin severdighet

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie er et av Berlins mest kjente symboler fra Den kalde krigen og et splittet Tyskland. Det er navnet på en grenseovergang mellom den tidligere amerikanske delen i Vest-Berlin, og den sovjetiske delen i Øst-Berlin.

Etter Berlinmurens oppføring i 1961 ble det besluttet at man trengte en løsning for å slippe gjennom diplomater og allierte personer til Vest-Berlin. Løsningen på dette ble å bygge tre grenseoverganger, Checkpoint Alpha, Checkpoint Brava og Checkpoint Charlie. Grenseovergangenes andre ord stammer fra et militært, fonetisk alfabet (A= Alpha, B = Bravo, C = Charlie).

Checkpoint Charlie i dag

checkpoint-charlie-berlin-severdighet

Etter Berlinmurens fall og gjenforeningen av Tyskland ble Checkpoint Charlie en svært yndet turistattraksjon, lokalisert i nabolaget med navn Dahlem, i krysset Friedrichstraße – Zimmerstraße. Checkpoint Charlie består i dag av en replika av den en gang så livlige vaktboden, samt brostein som markerer den eksakte plasseringen til den tidligere Berlinmuren.

Like i nærheten ligger Haus am Checkpoint Charlie, et museum åpnet i 1963, viet til grenseovergangen og dens gripende og sentrale rolle i historien. På museet vil du dessuten finne omfattende informasjon om personer som ble drept i forsøket på å rømme fra Øst til Vest.

Ved monumentet er det oppsatt et flertall av boder som selger falske militærgjenstander til turister. Eventuelt kan du for en liten avgift, ta bilde sammen med skuespillerne utkledd som militære politimenn i forkant av vaktboden.

Åpningstider:
Alltid åpent

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *