• Meny
  • Meny

Beste hotell i Berlin – byen som aldri sover

Berlin kan tilby hotell som passer for en hver smak og lommebok. Den som vil oppleve det høy-kulturelle Berlin, har to valg. Enten drar man til Mitte, eller man drar til det gamle sentrum i Vest-Berlin. Her kan man besøke museer, gå på opera eller gå i teater. Hvis man vil oppleve byens beryktede techno-nattklubber drar man til Friedrichshain, hvor klubbene åpner på torsdag eller fredag, og stenger på mandag morgen. Liker man det enda litt mer skittent drar man til den gamle pønker-høyborgen, Kreuzberg, som tilbyr både eksentriske platesjapper, mange puber, og konsertsteder.

Byens flotteste adresse

Byens flotteste adresse, og det gjenopplivende sentrum, begynner ved det kjente Brandenburger Tor. Unter den Linden, er en bred aveny som avgrenses av noe av den flotteste neoklassiske arkitekturen som Berlin har å by på. Dette fordi man i DDR gjerne valgte å pusse opp, mens man i den vestlige delen av byen, rev og bygget nytt. Her finner man de større ambassadene, Statsmuseet, og Museumsinsel, like ved Humboldt Universitetet, Stats Oper, og byens muligens flotteste hotell med utsikt over Brandenburger Tor og Tiergarten. Hotel Adlon Kempinski er nok til å ta pusten fra enhver og det skal vanskelig gjøres å bli mer imponerende. Adlon har alt en trenger for et liv i luksus, men prisene er deretter.

199220_129_z

Se priser, ledige rom og flere bilder

Sentralt hotell trenger ikke å være dyrt

Det trenger likevel ikke å være dyrt å bo i sentrum. Velger man et hotell som ikke ligger rett ved Brandenburger Tor, blir ting straks en smule rimeligere. Et hotell som Pestana Berlin Tiergarten er et flott og rimeligere alternativ. Det eneste som skiller er en knapp kilometer, samt en langt mindre overdådig stil. Interiøret på Pestana er minimalistisk og stilrent, med lekre rom og høy komfort. Går man ut døren er man like ved den store parken Tiergarten, og man kan ta Ubahn til Unter den Linden på knappe 10 minutter.

4360170_177_z

Se priser, ledige rom og flere bilder

Tøft hotell i Friedrichshain

Berlin har et fremragende samferdselssystem, og for den som har grepet om slikt, kan man fort komme seg dit man vil. I helgene går transporten natten igjennom, og skulle man rote seg vekk er drosjene billige. Å reise på tvers av denne storbyen tar likevel omlag to timer, så hvis man vil oppleve andre ting en finkultur, kan det lønne seg å dra til rett sted. Friedrichshain er et sentrum for alternativ kultur, med nattklubber av sprøere type. Select Hotel Berlin Ostbahnhof er et hotell som er et godt valg for området. Prisnivået er meget akseptabelt sett med norske øyne. Hotellet ligger nært Mitte, og kun to banestopp unna nattlivet.

526085_110_z

Se priser, ledige rom og flere bilder

Gangavstand til hippe Kreuzberg

Det eneste som skiller rivalene Kreuzberg og Friedrichshain fra hverandre er elven Spree. Sunflower Hostel ligger riktignok på samme side som Innside Berlin, men her er du nært en bro som forbinder Friedrichshain med bydelen Kreuzberg. Sistnevnte er om mulig enda mer fargerik, med eget punker-nabolag, kule platesjapper og mange livlige puber av den brune sorten. Utestedene stenger ikke før siste mann eller kvinne har gått hjem. Vil du ha i pose og sekk når det kommer til alternativt uteliv, er Sunflower Hostel boplassen du bør velge.

9016892_6_z

Se priser, ledige rom og flere bilder

Hotell i Charlottenburg

Hotel Indigo Berlin er en del av en kjede som nyter høy anseelse. Her er et hotell med kort vei til Berlin Zoo og Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Vil du til Brandenburger Tor eller Riksdagsbygningen, finner du undergrunn rett i nærheten som tar deg dit på noen få minutter. Hotellet har lekkert interiør i friske farger, og kan blant annet friste med døgnåpent treningssenter. Det som kanskje tiltaler mest ved dette området, er nærheten til Tiergarten, en av Berlins mange grønne lunger.

4989374_210_z

Se priser, ledige rom og flere bilder

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *