• Meny
  • Meny
Alexanderplatz Berlin Tyskland reise guide

Alexanderplatz

Alexanderplatz hadde sin gullalder på starten av 1900-tallet, med sin rolle som et av midtpunktene i Berlins kokende uteliv.

Den store offentlige plassen er å regne som en av de sentrale plassene i Berlin, og huser blant annet Fjernsynstårnet “Fernsehturm”, Europas nest høyeste konstruksjon. Blant folk flest blir Alexanderplatz ofte referert til som “Alex”.

Opplev TV-tårnet på Alexanderplatz

TV-Tårnet på Alexanderplatz

TV-Tårnet er en av Berlins aller mest populære severdigheter, og det med god grunn. På toppen av det 368 meter høye tårnet får du en vanvittig utsikt over Berlin, og attraksjoner som Brandenburger Tor og Potsdamer Platz.

Restauranten i tårnet roterer én gang i timen, noe som gir deg stadig ny og fantastisk utsikt. Maten er god og atmosfæren er noe for seg selv.

Spar tid med riktige billetter

Ønsker du å besøke TV-tårnet skal du derimot være klar over at dette er en svært populær destinasjon. Dette fører til tidvis veldig lange køer, særlig under de mest besøkte tidspunktene.

Jeg kan derfor anbefale å bestille inngangsbilletter gjennom den verdenskjente turleverandøren Get Your Guide. For en fornuftig sum får du kombinasjonsbilletter som sikrer deg både adgang til tårnet, samt såkalte “Skip The Line” billetter.

Dette er helt uvurderlig når køen er lang. Du får i tillegg adgang til utsiktsplattformen med ubegrenset tid. Bestill billetter her

En plass med rik historie

Alexanderplatz Berlin Tyskland reise guide klokke verdensuret

Plassen het originalt Ochsenmarkt, men ble tildelt nytt navn etter et besøk av den russiske tsaren Aleksander I den 2. november 1805. Flere av plassens bygninger ble påført enorme ødeleggelser under den andre verdenskrig.

I etterkrigstiden ble den å regne som senter av Øst-Berlin, og da spesielt et sted der sosialistisk, urban arkitektur skulle vises frem.

Store bygninger, Fjernsynstårnet, Verdensuret, Hotel Stadt Berlin og en fontene med navn Neptunbrønnen var blant plassens nye bygg og attraksjoner. Alexanderplatz stasjon er et av plassens øvrige viktige bygg. Stasjonen fungerer som et av Berlins viktigste knytepunkter for T-banelinjer, trikkelinjer og S-bahnlinjer.

Jul i Berlin

Julemarkedet på Alexanderplatz er kjent for å være en eventyraktig scene som forvandler den ellers noe betongpregede plassen til noe livlig og pulserende.

Ta gjerne en kopp varm julevin før du stiger ombord på det høye pariserhjulet, etterfulgt av en tur til den lille dyrehagen. Eller hva med å prøve gamle skøytekunster på den islagte banen?

Leie av skøyter er mulig for en anselig pris. Ellers finner du opplagt nok boder med håndlagde produkter, tradisjonsmat, live-musikk og muligheter for dansing.

Besøker du Berlin på en av årets øvrige elleve måneder så har du fortsatt plenty med muligheter. Plassen er et yndet spot for å titte på forbipasserende mens du gafler i deg en bratwurst fra en av de portable pølsebodene.

Like gunstig er det å dra til Alexanderplatz for å titte på gateartister, knekke nedpå en kald bayer eller shoppe på et av varehusene. Sørg for å få med deg et bilde av Verdensuret og Fjernsynstårnet for den ultimate turistopplevelse.

Verdensuret er et av Alexanderplatz’ mest populære motiver:

verdensuret-alexanderplatz-berlin

Tips til utested på Alexanderplatz:
Sørg for å sjekke ut Week End Club, et utested som holder til i 13. etasje på Alexanderplatz med en legendarisk takterasse. Et definitivt must på hete sommerdager og rundt nyttårstider. Kombinasjonen kalde drinker, gode DJ’s, utsikt over Berlins skyline og et teppe av stjerner som tak er vanskelig å overgå!

Fun fact: Alexanderplatz fungerte som innspillingssted for en scene i den andre filmen om Jason Bourne, The Bourne Supremacy.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *