• Meny
  • Meny

Kart over Berlin

Det er klart du trenger et kart når du skal navigere deg rundt blant severdigheter og de ulike bydelene under ditt besøk til Berlin. Ikke bare for å finne de rette turistmålene, men kartets funksjon strekker seg langt bredere enn det.

Med sitt interaktive snitt og brukerfunksjonalitet kan du eksempelvis finne de beste restaurantene basert på tidligere gjesters erfaringer. Du kan sette opp en reiserute til fots, bil eller med kollektivtransport, eller finne nærmeste legekontor dersom du har hatt et uhell på tur.

Med den teknologiske fremgangen vi har opplevd den senere tiden velger stadig flere å bruke nettbaserte karttjenester. Med stadig lavere datapriser i utlandet, samt bedre smarttelefoner kan jeg selvfølgelig forstå det.

Mange drar til Berlin for å se Berlinmuren:

kart-berlin-bydeler-sentrum-berlinmuren

Vi har nedenfor bygd inn et kart basert på Google Maps. For å sentrere det hele rundt en velkjent attraksjon har vi satt nålen på Alexanderplatz, en av Berlins mest sentrale knutepunkter. Du navigerer deg rundt ved å bruke fingertuppene, alternativt musepekeren dersom du befinner deg på PC eller Mac.

For å zoome inn dobbeltklikker du med musepekeren, eller benytter deg av pluss- og minus knappene. Bruker du smarttelefon zoomer du ved å sette to fingerspisser på punktet du vil zoome deg inn på før du deretter drar fingrene i motsatt retning av hverandre. Motsatt dersom du vil zoome ut.

Turistkart over Berlin som viser bydeler og sentrum:

Over tok vi for oss et innebygd, nettbasert kart. Her skal vi se nærmere på et kart du selv kan printe ut. Kartet er levert av nettsiden Mapaplan og finnes på denne linken.

Her vil du blant annet finne jernbanestasjonen Ostbahnhof, Brandenburger Tor og Potsdamer Platz.

Samtidig vil jeg også få tipse om et annet kart som tar for seg bydelene. Da det forrige satte fokus på severdigheter, gater og kollektive tilbud vil du her se inndelingen av bydeler. Jeg nevner i fleng: Mitte, Neukölln, Tempelhof-Schöneberg, Friedrichshain-Kreuzberg med flere. Kartet er fra Berlinmap360 og finnes her.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *