• Meny
  • Meny
Kurfurstendamm handlegate shopping shoppinggate Berlin

Handlegaten Kurfürstendamm

Besøker man Berlin i dag, er det nesten obligatorisk med et besøk på Kurfürstendamm, en av byens desidert travleste handlegater, om ikke annet for å merke den helt spesielle atmosfæren som er der.

Kurfurstendamm Tbane kollektivtransport handlegate shopping

Opprinnelig var Kurfürstendamm en ridesti dekket av planker, mellom Berliner Stadtschloss og Jagdschloss Grünewald, anlagt rundt år 1500 for at kurfyrsten Joachim II av Brandeburg skulle kunne ri tørrskodd mellom eiendommene sine.

Etterhvert ble ridestien utvidet, folk begynte å etablere seg langs den, og på midten av 1800-tallet var det allerede livlig handel i området. Det var også på denne tiden den fikk sitt nåværende navn, Kurfürstendamm.

Shopping på Kurfürstendamm

Kurfurstendamm-handlegate-shoppinggate-berlin

I dag strekker Kurfürstendamm seg over 3,5 kilometer, fra Breitscheidplatz, med Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, i Charlottenburg til Rathenauplatz i Grünewald, og inneholder en mengde kjøpesentre, enkeltstående butikker, kafeer og restauranter. Blant produktutvalget finner man alt hva hjertet begjærer av tøy, sko, mat og teknologi, og alle verdens største varehuskjeder er representert her. Fra de rimeligste til de mest eksklusive.

Blant annet finner man Europas største varehus på Kurfürstendamm, som i tillegg til et rikholdig utvalg av alt mulig, sannsynligvis også har et av verdens beste utvalg av ost, skinkesorter og pølser.

KaDeWe Berlin shopping kjopesenter mat spisested varehus

Ved siden av sine 1300 forskjellige osteslag, 1200 skinke- og pølsevarianter, har de også 400 over forskjellige ferske(!) brød på menyen hver dag, og ikke mindre enn 3,500 vin- og spritvarianter i hyllene. Og selvfølgelig muligheter for å prøvesmake.

På regnværsdager er disse sentrene svært så populære, og man har ingen problemer med å tilbringe hele dager innendørs. Alle fasiliteter finnes, og med flere spisesteder innen rekkevidde er alt lagt tilrette for en handletur. Les forøvrig mer om shopping i Berlin.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *