• Meny
  • Meny
Reise til Berlin

10 tips for deg som skal reise til Berlin

Berlin. Smak litt på ordet. Tysklands hovedstad. Forlokkende og eventyrlig ligger den der og bare venter på å bli utforsket. Med disse enkle tipsene kan man få mer ut av turen.

1. Bli med på en guidet rundtur. Berlin er stort og inneholder svært mange historisk interessante severdigheter. Så mange faktisk at det kan være ganske uoverskuelig å se dem alle på egenhånd.

En guidet rundtur vil ta deg med til et utvalg av dem, så kan man heller komme tilbake og se nærmere på de mest interessante på et senere tidspunkt.

Anbefalt: Tur opp i TV-tårnet

Utsikt fra TV-tårnet på Alexanderplatz

TV-tårnet på Alexanderplatz er Berlins kanskje aller mest populære severdighet. I dette historiske byggverket på 368 meter får du Berlins beste utsikt og kan skue utover mange av byens mest kjente turistmål.

Eneste som er greit å passe på er at det tidvis kan være veldig lange køer. Derfor synes jeg selv det er beleilig å kjøpe billetter på forhånd som gjør at du kan slippe køen, såkalte “skip the line” billetter.

Den verdenskjente turleverandøren Get Your Guide leverer en tjeneste der du kan kjøpe billetter som både gir adgang til TV-tårnet og “skip the line” fordel. Dette er helt uunnværlig på travle dager.

I tillegg får du adgang til utsiktsplattformen der du kan bruke så mye tid du bare ønsker. Anbefales veldig. Bestill billetter her

2. Husk Euro. Selv om de aller fleste stedene nå også tar betalingskort finnes det fortsatt en del mindre steder som ikke gjør det. Spesielt en del mindre butikker. Der er det fortsatt kun kontanter som gjelder.

3. Lær noen enkle tyske gloser. Spesielt høflighetsfraser. Tyskerne er som regel svært høflige, og selv om mange faktisk snakker engelsk, blir oppholdet betraktelig hyggeligere hvis man kan takke pent på deres eget språk.

4. Lei en bil. Kollektivtilbudet i Berlin er glimrende, men byen er stor og har man tenkt seg litt utenfor allfarvei er leiebil et ypperlig alternativ. Det er forholdsvis rimelig, Berlin er enkel å kjøre og finne rundt i, og det er trygt.

Bare sørg for at hotellet man eventuelt bor i har egen parkeringsplass da det ellers kan bli en dyr affære.

5. Møt opp i god tid ved de største turistattraksjonene. Spesielt i høysesongen kan det være stor pågang og mange mennesker.

En klassisk hestevogn preger plassen foran Brandenburger Tor:

reise-berlin-tips-guide

6. Husk mynter til de offentlige toalettene. Toalettene i Tyskland er som oftest svært rene og trivelige, men det koster. Ikke all verden, men alt fra to til fem cent (det går 100 cent i en Euro).

Mange steder får man også pengene tilbake etter endt besøk, eller man får en bong man kan bruke til å handle for hvis det for eksempel er på en bensinstasjon eller en kiosk man er i.

7. Planlegg det meste hjemmefra. God planlegging gjør turen betraktelig lettere, og noen timer foran datamaskinen før man reiser hjemmefra vil utvilsomt bli verdsatt når man endelig står på gaten i Berlin.

8. Reis kollektivt. Berlin har et svært godt utviklet kollektivtilbud som hurtig og effektivt bringer deg rundt i Berlin, hele døgnet.

Skal man tilbringe en hel ferie i Berlin kan det lønne seg å kjøpe billetter som gjelder hele uken, da de ofte er rimeligere enn å kjøpe enkeltbilletter eller dagsturbilletter.

9. Ta med kart. Man får kjøpt glimrende kart i Berlin, men er man ikke spesielt stødig i det tyske språket kan det være lurt å kjøpe et på forhånd, enten på norsk eller engelsk.

Bruk også litt tid på å avmerke hvilke attraksjoner du ønsker å se, og hvor nærmeste buss eller metrobane har sine stoppesteder.

10. Ta med regntøy.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *