• Meny
  • Meny
Reise til Berlin

10 tips for deg som skal reise til Berlin

Berlin. Smak litt på ordet. Tysklands hovedstad. Forlokkende og eventyrlig ligger den der og bare venter på å bli utforsket. Med disse enkle tipsene kan man få mer ut av turen.

1. Husk Euro. Selv om de aller fleste stedene nå også tar betalingskort finnes det fortsatt en del mindre steder som ikke gjør det. Spesielt en del mindre butikker. Der er det fortsatt kun kontanter som gjelder.

2. Husk mynter til de offentlige toalettene. Toalettene i Tyskland er som oftest svært rene og trivelige, men det koster. Ikke all verden, men alt fra to til fem cent (det går 100 cent i en Euro). Mange steder får man også pengene tilbake etter endt besøk, eller man får en bong man kan bruke til å handle for hvis det for eksempel er på en bensinstasjon eller en kiosk man er i.

3. Lær noen enkle tyske gloser. Spesielt høflighetsfraser. Tyskerne er som regel svært høflige, og selv om mange faktisk snakker engelsk, blir oppholdet betraktelig hyggeligere hvis man kan takke pent på deres eget språk.

4. Lei en bil. Kollektivtilbudet i Berlin er glimrende, men byen er stor og har man tenkt seg litt utenfor allfarvei er leiebil et ypperlig alternativ. Det er forholdsvis rimelig, Berlin er enkel å kjøre og finne rundt i, og det er trygt. Bare sørg for at hotellet man eventuelt bor i har egen parkeringsplass da det ellers kan bli en dyr affære.

5. Møt opp i god tid ved de største turistattraksjonene. Spesielt i høysesongen kan det være stor pågang og mange mennesker.

En klassisk hestevogn preger plassen foran Brandenburger Tor:

reise-berlin-tips-guide

6. Bli med på en guidet rundtur. Berlin er stort og inneholder svært mange historisk interessante severdigheter. Så mange faktisk at det kan være ganske uoverskuelig å se dem alle på egenhånd. En guidet rundtur vil ta deg med til et utvalg av dem, så kan man heller komme tilbake og se nærmere på de mest interessante på et senere tidspunkt.

7. Planlegg det meste hjemmefra. God planlegging gjør turen betraktelig lettere, og noen timer foran datamaskinen før man reiser hjemmefra vil utvilsomt bli verdsatt når man endelig står på gaten i Berlin.

8. Reis kollektivt. Berlin har et svært godt utviklet kollektivtilbud som hurtig og effektivt bringer deg rundt i Berlin, hele døgnet. Skal man tilbringe en hel ferie i Berlin kan det lønne seg å kjøpe billetter som gjelder hele uken, da de ofte er rimeligere enn å kjøpe enkeltbilletter eller dagsturbilletter.

9. Ta med kart. Man får kjøpt glimrende kart i Berlin, men er man ikke spesielt stødig i det tyske språket kan det være lurt å kjøpe et på forhånd, enten på norsk eller engelsk. Bruk også litt tid på å avmerke hvilke attraksjoner du ønsker å se, og hvor nærmeste buss eller metrobane har sine stoppesteder.

10. Ta med regntøy.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *