• Meny
  • Meny
Kollektivtrafikk transport tog Tbane Bahn Berlin

Kollektivtrafikk i Berlin

Å ta seg rundt i Berlin ved hjelp av det kollektive tilbudet som finnes der, er ingen vanskelig oppgave. Det offentlige transportsystemet er både omfattende, lett og forstå, og har hyppige avganger i stort sett alle de retninger man kan ønske seg å reise i.

Her finnes det både buss, tog og undergrunnsbane, og i Øst-Berlin også trikk, og det finnes et utall drosjer som er mer enn villige til å frakte deg dit du vil.

Kollektivtilbudet er svært rimelig, og billetter kjøper man som oftest enten fra en automat på stasjonen, i en kiosk, eller i enkelte tilfeller direkte på bussen eller toget.

Soner og transportkort med rabatt

Transportkort for kollektive reiser i Berlin

Selve sonesystemet er noe mer komplisert å forstå, da Berlin er inndelt i tre soner, og man aldri kan ta en enkelttur innenfor en og samme sone. På en eller annen måte krysser man alltid en sonegrense, og som turist kan det være litt komplisert å forholde seg til.

Derfor anbefales det å gå til anskaffelse av et såkalt Berlin Welcome Card, som er en slags pakkeløsning som gir deg oversikt over og gratis reise med alle byens kollektivtilbud, du får en liten guide over byen og svært gode rabatter på over 150 av Berlins mest populære turistattraksjoner.

Det kan anbefales å bestille kortet på nett gjennom den kjente reiselivsaktøren Get Your Guide. Inkludert i prisen er transport i sonene A, B og C, samt reiseguide med kart på engelsk og tysk. Du får i tillegg rimeligere priser på mange av attraksjonene i Berlin. Kortet bestilles her

Du kan også kjøpe dette kortet hos flere av byens turistkontorer, og mange reisebyråer er også behjelpelige med å skaffe dem, slik at du har det før avreise hjemmefra.

Likeledes bestemmer man selv hvor lenge det skal vare, slik at man kun betaler for det i den perioden det skal brukes i byen.

Berlin billetter billettautomat Tyskland kollektivtrafikk T-bane

Berlins S-Bahn står årlig for mer enn 440 millioner enkeltreiser og er både velfungerende og behagelig. Det er sjelden noe problem å ta seg fra ulike steder i byen ved hjelp av et av byens transportalternativer.

Les også mer om transport fra flyplassen i Berlin.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *