• Meny
  • Meny

Tegel flyplass

Tegel lufthavn er for øyeblikket den største flyplassen i Berlin, og hvert år er det godt over 10 millioner mennesker som reiser fra eller til flyplassen. Tegel er utformet sekskantet, hvilket betyr at du aldri trenger å måtte gå langt for å komme frem til gaten din. I midten er det dessuten en egen parkeringsgarasje hvor du kan både leie biler, eller parkere mens du drar vekk fra byen. Her finner du også taxiene, og du kan forvente å måtte punge ut omtrent 325 kroner for en tur til Berlin sentrum.

Flyplassen er nokså morderne, og ble godt pusset opp på 70-tallet. Standarden er derfor ganske grei, og flyplassen regnes som veldig trygg på grunn av dens lange rullebaner.

Originalt ble hele flyplassen bygget på kun 48 dager under Berlinblokaden i 1948, og fungerte da som flyplass for å transportere forsyninger inn til den beleirede byen. Til tross for en rask byggeprosess ble den regnet som en flott flyplass med den lengste rullebanen i hele Europa.

Komme seg til sentrum

Det går verken tog eller T-bane til Tegel, så den billigste måten å komme seg til flyplassen på er ved å ta en vanlig rutebuss. Som regel går det busser fra Berlin sentrum hvert tiende minutt, og disse stopper for å plukke med seg passasjerer på en rekke steder i byen. Finn nærmeste busstopp og tilpass med beste rute, eksempelvis gjennom Google Maps sin ruteplanlegger.

Har personlig blitt veldig glad i å reise med airport pickup fra Welcome Pickups. Etter min mening er dette både den mest oversiktlige og mest effektive måten å komme seg fra flyplassen til hotellet. Etter å ha forhåndsbestilt transport står sjåføren klar på flyplassen til å frakte dere direkte til hotellet. Enkelt, praktisk og veldig beleilig. At det prismessig er noe billigere enn taxi er heller ingen ulempe. Anbefales på det sterkeste. Transport kan bestilles her.

Les forøvrig mer om transport fra Tegel til sentrum av Berlin.

Det er rundt 40 forskjellige flyselskaper som flyr fra Tegel, og med disse kan du komme deg til hvor enn du skulle ønske å dra i omtrent hele verden.

Spisesteder, tjenester og taxfree

Det er et godt utvalg av både spisesteder og butikker på Tegel, og dette inkluderer blant annet en taxfree-butikk, et par suvenirbutikker og noen få merkebutikker som Hugo Boss og Espirit. På disse butikkene skulle du enkelt få tak i det meste du trenger av ting som klær, tobakk, alkohol, parfyme og kosmetikk uten å måtte betale moms på varene.

Det er også fem restauranter og fire snackbarer. Alt i alt et godt utvalg av spisesteder i flere forskjellige prisklasser. Disse ligger stort sett i nærheten av Central Hall, og er nokså lette å få øye på.

En rekke med taxier står klare til å frakte kunder utenfor Tegel flyplass:

tegel-flyplass-berlin-tyskland

I Central Hall finner du det meste du skulle trenge, inkludert valutahandelstjenester, banker, minibanker og postkontor. Her finner du også informasjonsskranker, førstehjelpstjenester og et babyrom for de som skulle trenge det.

Det er trådløst internett på hele flyplassen, så da har man i alle fall noe å holde på med imens man venter på at boardingen skal begynne.

Ny flyplass

En gang i fremtiden skal Tegel bli lagt ned og sammenslått med den splitter nye flyplassen Berlin Brandenburg som ligger i nærheten av Schönefeld. Den nye flyplassen skal være topp moderne og fungere som den eneste flyplassen i Berlin. Originalt var det planlagt at denne flyplassen skulle åpne i 2012, men på grunn av en rekke problemer har åpningstiden blitt utsatt. Tegel hadde i 2015 en trafikk på 21 mill. passasjerer.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *