• Meny
  • Meny

Schönefeld flyplass

Flyplassen Schönefeld (SXF) er én av to flyplasser i Berlin, og ligger noe lengre vekk fra byen enn Tegel. Det er likevel nokså lett å komme seg til Berlin, da du kan ta både tog, buss eller taxi.

Komme seg til Berlin sentrum

En taxitur fra Schönefeld til Berlin koster rundt 500 kroner, mens både buss og tog er en del hakk billigere. Togstasjonen er omtrent 300 meter fra flyplassen, men det er mulig å ta en shuttlebuss dit dersom man er dårlig til bens eller er sliten. Det er uansett tak over hele distansen, så det skulle gå fint å gå dit selv om været er dårlig.

Bussene til Berlin går fra både rett på utsiden av flyplassen, fra togstasjonen, og det er flere forskjellige busselskaper som kjører til forskjellige deler i Berlin. Du trenger garantert ikke å lete lenge for å finne en buss som tar deg med til byen, selv om du kommer sent på kvelden eller tidlig på morgenen.

Effektiv transport rett til hotellet

Personlig har jeg blitt veldig glad i å reise med airport pickup fra Welcome Pickups. Selskapet har spesialisert seg på reiser til og fra flyplassen, noe som synes i måten de behandler sine kunder på. Transporten forhåndsbestilles og sjåføren står klar til å møte dere etter ankomst. Følelsen av å sette seg rett inn i en bil etter en lang dag på reisefot er rett og slett fantastisk. Prismessig er det dessuten noe billigere enn taxi. Transport kan bestilles her.

Les for øvrig mer om transport fra Schönefeld til Berlin sentrum.

En av Schönefelds terminaler:

schonefeld-terminal-flyplass-berlin

En historisk flyplass

Fra flyplassen kan du komme deg omtrent hvor du vil i verden, og det er over 20 forskjellige flyselskap som bruker Schönefeld. De aller fleste har ikke egne gates eller faste terminaler, men reiser til Norge vil vanligvis fly fra Terminal A.

Flyplassen har en del historie bak seg, og i årene mellom 1947 og 1990 var den flyplassen for Den tyske demokratiske republikk, altså sovjetokkuperte Øst-Tyskland. Her var det først og fremst viktige og mektige personer som fikk fly, og flyplassen fungerte som eneste flyplass for Øst-Berlin på den tiden.

Spisesteder, tjenester og taxfree

På Schönefeld har du en rekke spisesteder og butikker. Blant annet kan du spise på Burgerking, Cindy´s Diner eller Marché. Har du lyst på en siste (eller første) øl kan du slappe av på den irske puben Kilkenny som er åpen hele dagen. De fleste butikkene og restaurantene ligger i Terminal A, mens taxfree-butikken ligger i Terminal D.

Det er nemlig en Heinemann Taxfree-butikk der, samt et par mindre suvenirbutikker. Her finner du både klær, alkohol, tobakk, parfyme, godteri og kosmetikk til gode priser. Heinemann er samme kjede som den du finner på Oslo Lufthavn, og du kan derfor forvente omtrent like priser og mer eller mindre samme utvalg.

Som de aller fleste andre flyplasser er det flere minibanker, valutahandelstjenester og banker på flyplassen, men disse er kun i Terminal A. Her finnes du også et lekehjørne med filmavspilling for barn, og et lite postkontor. Dersom du trenger et babyrom får du nøkkelen til dette i informasjonsdisken.

Ny flyplass i Berlin

I fremtiden vil Schönefeld bli gjort om til den splitter nye flyplassen Berlin Brandenburg. Det er kun veldig små deler av den nåværende Schönefeld som vil være igjen på Brandenburg, og flyplassen vil da være topp moderne. Det var planlagt at den nye flyplassen skulle åpne allerede i 2012, men på grunn av en rekke forsinkelser er det fortsatt ukjent når den faktisk åpner. Av interesse kan kanskje også være informasjonen om kollektivtrafikk i Berlin?

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *