• Meny
  • Meny

Tidssoner og klokkeslett – stilling av klokka i Berlin

Før du reiser til et nytt land må du gjerne ta hensyn til praksisen rundt stilling av klokka for å lettere kunne forholde deg til åpningstider og sendeplaner. I og med at Berlin befinner seg i samme tidssone som Norge, dvs GMT+1 (CET+1) ved normaltid, så er det ikke nødvendig å stille klokken hverken frem eller tilbake ved reise til Berlin.

Til opplysning kan det nevnes at reisetid til Berlin er på knappe 1 time og 35 minutter ved reise fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Berlins flyplass Schönefeld. Reisetid fra Bergen Flesland til Berlins flyplass Schönefeld utgjør 1 time og 40 minutter.

Sommertid og vintertid i Berlin

I likhet med Norge så stilles klokka i Berlin fra vintertid til sommertid i slutten av mars, klokka stilles da én time frem. Motsatt stilles klokka én time tilbake ved overgangen fra sommertid til vintertid i slutten av oktober. Vintertid omtales også som normaltid, til tross for at vi i dagligtale oftest bruker termen “vintertid”. Overgangen til sommertid gjør at tidssonen endres fra GMT+1 til GMT+2, mens byen da går tilbake til GMT+1 ved overgangen til vintertid (normaltid).

Dra til Berlins utekafeer uten å stille klokka…

berlin-tidssone-klokkeslett-stille-klokka

Ringe til Berlin

Ønsker du å ringe fra Norge til Berlin er det to faktorer du må ta hensyn til. Det første er standardkoden for telefonsamtaler utenlands “00”. Faktor nummer to er Tysklands landskode “49”. I praksis vil du da få følgende telefonnummer: 00 49 x (der x er telefonnummeret til personen/bedriften du skal ringe). Les forøvrig også mer om været i Berlin.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *