• Meny
  • Meny
Turist i Berlin tips

Unngå disse fellene som turist i Berlin

Berlin er en by preget av turisme, og de fastboende er etter hvert rimelig vant til alle mulige nasjonaliteter kommer dit, gjerne uten å kunne hverken språk eller kjenne kulturen. Det skal derfor en del til før man virkelig tråkker i salaten, men enkelte ting kan være greit å ha i bakhodet under oppholdet.

For å ta det viktigste først, tyskerne kan være litt hårsåre rundt deres egen historie, og da spesielt med tanke på 1930- og 40-årene. Ikke sånn å forstå at de ikke liker å snakke om det, for det gjør, men dropp vitsene. Å be om hjelp til å vise veien til for eksempel Holocaustmonumentet ved hjelp av tegn som kan misforstås er heller ikke spesielt populært. Da er det bedre å forsøke seg på engelsk, eller ta med lommeparløren.

Ikke reis uforberedt. Ha en plan. I det minste bør man ha sørget for overnatting. I høysesongen kan det være vanskelig å finne overnatting i sentrum av Berlin, og det er dumt å skulle bruke det halve av dagen på å komme inn til severdighetene.

Vær varsom med å vise frem dine dyre eiendeler som turist

Blir man tilbudt privat guide på gaten bør man høflig avslå. Det finnes så mange organiserte turer i Berlin at det for det første ikke er nødvendig og for det andre er man nesten garantert å bli lurt. Både hva pris og kunnskap hos guiden angår. I verste fall blir man ranet, og det er ikke morsomt å stå i en ukjent bakgate i Berlin uten penger eller mobiltelefon, og kanskje ikke kunne språket eller ane hvor man er.

Berlin er som storbyer flest, den har sine lyse og mørke sider. Ikke alle strøk i byen er like velegnet for turister med stort kamera hengende på brystet, og selv trivelige parker kan bli skumle om natten. Gå ikke alene i ukjente sidegater, hold deg til opplyste områder med mange mennesker og ta gjerne drosje hvis det blir veldig sent.

Det er ikke alltid et sjakktrekk å “flashe” ditt kostbare kamera…

turist-berlin-tips-handlegate

Selv om det er sjelden, hender det at turister blir frastjålet eiendelene sine på gaten, og lommetyveri er et i høyeste grad tilstedeværende fenomen man enkelt kan ta forholdsregler mot. Ikke ha alle verdiene på deg, fordel kontante pengebeløp på flere i reisefølget og la deler av det ligge igjen i hotellets pengeskap.

Vær imidlertid også oppmerksom på at eksponering av enhver form for nazisymboler, eller andre symboler forbundet med nazisme, er strengt forbudt ikke bare i Berlin men i hele Tyskland. Dette være seg trykk på tøy, tatoveringer eller andre effekter.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *