• Meny
  • Meny

Kjøpesentre og anbefalte varehus

Berlin er full av gode handlemuligheter, og noen av Europas største kjøpesentre ligger her. I disse kan man finne alt hva hjertet måtte begjære av alt fra nips til moteklær, ofte til svært fordelaktige priser i forhold til hva man er vant til i Norge.

Blant et av de nyeste finner man Alexa Berlin, et kjøpesenter med godt over 56.000 kvadratmeter forretningslokaler. Senteret åpnet i 2007 og fremstår med sine 180 butikker og 14 restauranter som et moderne kjøpesenter tilpasset dagens marked.

Alexa har også et stort lekeområde for barn, en bowlingbane og verdens største modelljernbane, hvis shoppingen skulle bli for intenst for de aller minste.

En smak av Frankrike

Galeries Lafayette er opprinnelig en fransk kjede av kjøpesentre som har etablert en filial i Berlin, og her kan man oppleve franske butikker slik man opplever dem i Frankrike. Fransk mat og franske varer står i høysetet, og mange kaller senteret for “den hemmelige franske ambassaden”.

kjopesenter-varehus-berlin

Det er også i Galerie Lafayette berlinerne går for å følge med på hva som til enhver tid rører seg i motebildet i Frankrike.

Blant andre store sentere i Berlin kan Europa-Center nevnes, et kompleks opprinnelig oppført på 1960-tallet hvor bygningsmassen i dag er fredet.

Europas største

Sist men ikke minst må man ikke glemme KaDeWe (Kaufhaus Des Westens) som ligger på Wittenbergplatz like ved Kurfürstendamm, Europas største kjøpesenter. Første gangen KaDeWe slo opp dørene var allerede i 1905, i relativt beskjeden størrelse, men er siden den gangen utvidet og påbygget flere ganger. KaDeWe har et imponerende vareutvalg, og så absolutt verdt et besøk.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *