• Meny
  • Meny

Øl og ølbryggerier i Tyskland og Berlin

Er det noe tyskerne er kjente for, og er stolte av, så er det deres lange tradisjoner med ølbrygging og konsument av samme. Berlin er i så måte ikke noe unntak, og når det kommer til øl, er det mer enn nok å velge blant.

Bare i Berlin alene finnes det tre store bryggerier, en mengde små og mellomstore, og et utall puber og ølstuer med egne mikrobryggerier, og av øltyper finner man alt fra maltøl, til pilsner, til lager og dark pale, og så videre og så videre.

Det finnes nesten ingen grenser for hva man kan oppleve i Berlin hvis man er interessert i ølbrygging, og de aller fleste bryggeriene tar mer enn gjerne imot besøk. Med guiding og obligatorisk prøvesmaking, selvfølgelig.

Øltyper i Berlin

Derimot er det to varianter som skiller seg spesielt ut i Berlin, det ene er Berliner Weisse, et øl den typiske berlinerboer gjerne foretrekker. Øllet i seg selv har en litt sur og syrlig smak, noe som ofte kompenseres for med litt sirup oppi – eller “rot uder grün”, som berlinerne sier.

Øl og gode venner er en selvskreven kombinasjon i Berlin.

ol-olbryggerier-olsmaking-berlin

En annen variant av samme øltype kalles for “diesel”, og er iblandet cola, for å oppveie den syrlige smaken. Begge serveres gjerne iskald og med sugerør, noe som er riktig svalende på varme sommerdager.

Ellers anbefales det å undersøke litt på forhånd før man reiser til Berlin hvilke bryggerier som finnes i den bydelen man skal besøke, eller man kan rett og slett spørre på nærmeste ølstue hvor de får “sitt” lokale øl fra, og er man da heldig, får man umiddelbart en invitasjon. Berlinere er gjestfrie mennesker, og deler mer enn gjerne sine “ølhemmeligheter” med alle som er interessert. Les også om priser på alkohol i Berlin.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *