• Meny
  • Meny

Hva bør du spise i Berlin?

Med over 180 nasjoner samlet i en og samme by, gir dette seg selvfølgelig også utslag i hva som oppføres på menyene på de mange spisestedene i byen, og selv om mange fleiper med at Berlinerbollen er Berlins nasjonalrett, er nok dette så langt fra sannheten det er mulig å komme.

Faktisk, og ikke overraskende, er den foretrukne retten i Berlin en pølse, würst, som på grunn av måten den tilberedes på kalles currywürst. Currywürsten er for berlinerne hva fish and chips er for englenderne, eller pølse med lompe for nordmennene. Man kan få dem over alt, og nytes med største velbehag.

Denne shappa i Berlin har gjort currywürst til sin spesialitet:

hva-spise-berlin-currywurst

Currywürsten er hovedsaklig en frityrstekt kokepølse eller bratwürst, krydret med mild ketchup og karri. Så finnes denne i utallige varianter, og det sies man kan spise en currywürst om dagen i Berlin hele livet, uten noensinne å spise den samme varianten to ganger.

Allsidige restauranter

Har man ikke lyst på bare pølse, finnes det selvfølgelig også mengder av andre steder man kan innta et spennende måltid mat, og alt fra kebabkiosker til Michelinrestauranter ønsker deg velkommen innom.

Det tilbys indisk mat, thailandske retter, mat fra Libanon, rene økologiske lunsjbarer, steakhouse, grill og rendyrkede vegetarsteder. Selvfølgelig finnes det også flere hurtigmatkjeder i Berlin, deriblant McDonalds og Burger King.

Vær imidlertid oppmerksom på at mange av de finere etablissementene krever pent antrekk, og at man har reservert bord på forhånd. På enkelte Michelinrestauranter må man også bestille maten samtidig som man reserverer bord, slik at kokken får tid til å skaffe de beste ingrediensene.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *