• Meny
  • Meny

Leie av leilighet

Å bo og leve i Berlin er ikke så veldig ulikt å bo og leve i en hvilken som helst storby andre steder i Europa. Ser man bort fra språk og vareutvalg i butikkene, ligger kostnadene stort sett på det samme, men i forhold til storbyer i Norge vil det nok oppfattes som betraktelig rimeligere, selv om man iberegner lønnsforskjellene.

Velger man å flytte til Berlin er det relativt enkelt å finne en ledig leilighet av forholdsvis god standard, og betingelsene er stort sett som man er vant til i Norge. Leilighetsannonser finner man i de fleste store berlinske aviser, og det finnes egne nettsider for denne type leiligheter.

De fleste utleiere ber om et depositum på inntil tre måneders leie, og dette depositumet får man tilbakebetalt når eventuelle reparasjoner er betalt ved leieperiodens opphør. Beløpet settes inn på sperret konto i leietakers navn, og alle renter påfaller denne.

Husk kontrakt

I Tyskland bruker alle seriøse utleiere standardiserte leiekontrakter, ulempen er gjerne at de er på tysk, så man bør vurdere å få en oversatt versjon med mindre man selv behersker språket rimelig godt.

Det å flytte til Berlin er et minne for livet:

leie-leilighet-berlin-tips

Oppsigelse av en slik kontrakt kan variere fra en til tre måneder, avhengig av hva man blir enige om. Det er også vanlig at leietaker dekker løpende kostnader som strøm og vann, men i enkelte tilfeller kan dette være inkludert i leieprisen.

Det kreves ingen spesielle tillatelser for å flytte fra Norge til Tyskland, men vær oppmerksom på at det som utlending kan være vanskelig å finne jobb i Tyskland og Berlin.

Se også hva du må betale for hotellrom i Berlin

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *