• Meny
  • Meny
Hva bor du gjore i Berlin attraksjoner

Hva bør du gjøre i Berlin?

Berlin er en by med en lang, og ikke minst spennende historie, noe et besøk her ofte vil preges av. Utallige museer og severdigheter bidrar til at man ikke behøver å kjede seg, hverken innen- eller utendørs.

Spesielt siste verdenskrig har preget bybildet betraktelig, ikke alt like hyggelig, men fortsatt viktige minnesmerker det anbefales å besøke hvis man først er i Berlin.

Bli med på båttur

Båttur i Berlin

Det kan sterkt anbefales å bli med på båttur i Berlin. Turen kjøres i regi av en av arrangørene hos verdenskjente Get Your Guide.

Personlig synes jeg dette er en super måte å oppleve det historiske Berlin på, samtidig som du får sett flere av de aller mest kjente attraksjonene. 

Underveis får dere blant annet se Riksdagen, Katedralen i Berlin, Luther-broen og det nye regjeringskvartalet. Bestiller du billetter er du garantert sitteplass. Mat og drikke kan kjøpes ombord om ønskelig.

Dette er en veldig populær båttur, og dersom du ønsker en spesiell dato kan det være fornuftig å bestille snart. Bestill billetter her

Berlins severdigheter

Hva bor du gjore i Berlin attraksjoner Brandenburger Tor

Blant annet er sporene fra den kalde krigen og tiden da byen var delt i to godt synlige, og steder som Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Berlinmuren, Stasifengselet og Øst-Berlin generelt er populære turiststeder.

Videre anbefales det å besøke Holocaust Monumentet og senteret der, dog ikke med de aller yngste barna, da dette er steder som gir et sterkt inntrykk, både i utforming og betydning.

Hva bor du gjore i Berlin attraksjoner Holocaust monument museum

Er man interessert i sport er Olympiastadioen et spennende sted, hvor det både har vært arrangert sommer-OL i 1936 og VM i fotball i 2006, og for ikke å glemme at det var her Hitler talte til massene i sin tid. Er du heldig kan det hende du kan se en fotballkamp med Hertha Berlin, eller kanskje oppleve en konsert.

Pergamonmuseet er svært populært blant turistene:

pergamonmuseet-hva-gjore-berlin-museum

Noen av Berlins mest kjente museer er det historiske Pergamonmuseet, nasjonalgalleriet for billedkunst, et museum man virkelig bør sette av tid til å besøke, skulpturmuseet og flere parkanlegg, både av nyere og eldre tid, finnes i byen.

Man kan også melde seg på en av de mange guidede turene som arrangeres i Berlin, noe som er svært populært hvis man er interessert i arkitektur, eller man kan velge å vandre rundt i byen på egenhånd hvis man heller ønsker det.

Berlin regnes for å være en trygg by å ferdes i, og bortsett fra helt spesielle strøk natterstid er det sjelden det skjer noe med turister.

Bredt kulturliv

Berlin har også et rikholdig kulturliv med teaterforestillinger, konserter og små intime gallerier, et vell av restauranter og kafeer, og ikke minst et pulserende natteliv med alt fra hardcore rock’n’roll til house, hip-hop og diskomusikk, og går man til den rette nattklubben, skal man ikke se bort fra man er heldig og får et glimt av en eller annen filmstjerne på tur.

Enten man er musikkinteressert eller ikke, er Berlins symfoniorkester absolutt også verdt et besøk, og det arrangeres stadig konserter med dem, både som eneaktør, eller sammen med andre både mer eller mindre kjente gjesteartister.

Billetter til disse kan kjøpes enten i selve konserthuset til de mer ordinære konsertene, eller forhåndsbestilles hvis det er til de større konsertene.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *