• Meny
  • Meny
Hippe Berlin

Opplev det beste i Berlin

Berlin er det perfekte reisemål for deg som elsker nye inntrykk og impulser. Her kan du oppleve masse på svært kort tid. Når du reiser fra bydel til bydel i Berlin, er det nesten vanskelig å tro at du oppholder deg i en og samme by.

Få med deg alt fra døgnåpne nattklubber til klassisk ballett. Spis mat fra hele verden og nyt en kjølig pils. Bruk dagene på shopping og byvandring og nyt alt Europas kulturhovedstad har å by på.

Hippe Neukölln

Neukölln er en smeltedigel for kulturer, kunstuttrykk og matinntrykk, sør i Berlin. Bydelen var opprinnelig bopel for bohemer som søkte tilflukt i byen. Neukölln er preget av sin historie, i den forstand at du kan oppleve et svært bredt spekter av kulturer her.

Den kreative scenen vokser hyppig, og du kan få med deg alt fra opera til historisk arkitektur. De flate takene på byggene kalt Hufeisensiedlung Modernism Estate er inntatt på UNESCOs verdensarvliste, og er verdt å se. I tillegg finner du en rekke gallerier, designbutikker og teatre. Restaurantutvalget er unikt, og bydelen huser tilbud fra de fleste av verdens kjøkken.

Slapp av i Kreutzkölln

Nyt en kjølig drikke sammen med lokalbefolkningen på en bro i Kreutzkölln, eller vandre rundt i de vakre gatene. Har du lyst på en ferskpresset jus, kan du besøke det tyrkiske markedet som ligger ved kanalen Mayachufer.

Her finner du alt fra velsmakende småretter og fersk drikke til nøtter og oliven. Markedet er som regel åpent tirsdager og fredager, og er verdt et besøk.

Området er kjent for sin bærekraftige profil. Kafeer og småbutikker i bydelen har stort fokus på økologiske produkter og gode råvarer. Perfekt for deg som vil oppleve en litt roligere side av Berlin.

Det bugner av skatter og juggel på Berlins loppemarkeder.

marked-loppemarked-beste-berlin

Kan for øvrig sterkt anbefale å bli med en sightseeingbuss. Det å ta seg en rundtur i Berlin på denne måten er en særdeles effektiv måte å få sett mye på kort tid. Billetter kan kjøpes her.

Uteliv i Kreuzberg

Mellom høye bygninger og imponerende gatekunst, finner du et yrende uteliv i Kreuzberg. Området kan tilby mange alternativer for den matglade og ølinteresserte besøkende. Blant de mer populære burgersjappene i Berlin, finner du Kreuzburger i dette området.

På menyen står en klassiske burger, så vel som utsøkte vegetariske alternativer. Ta turen innom det gamle industriområdet Moritzplatz, for litt kulturell input.

En lørdag på Moritzplatz inkluderer dagsutstillinger og performancekunst, i tillegg til de sedvanlige kafeer og små designerbutikker som holder til her.

Klubbing i Berlin, Freidrichshain

Freidrichshain ligger helt i nærheten av Kreuzberg, i bydelen som passende nok heter Friedrichshain-Kreuzberg. Bydelen ligger i det som tidligere var Øst-Berlin, og huser mange gamle fabrikker.

Det er nettopp i disse nedlagte fabrikklokalene at du finner mange av de råeste klubbene i hele Berlin, og kanskje også Europa. Utestedene varierer fra store konsertlokaler til klassiske nattklubber. Utvalget er bredt, og blir du lei av et utested er veien kort til det neste.

Inn i mellom de store scenene finner du også mindre nisjeplasser. Noe for enhver smak, med andre ord.

Mer å finne på i Berlin

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *