• Meny
  • Meny
Ferie med barn Berlin

Ferie med barn i Berlin – fem gode tips

Berlin er et godt reisemål hvis man ønsker å introdusere barna for storbyferie. Ikke bare ligger det sentralt i Europa, det er lett å komme til andre destinasjoner og storbyer på kontinentet hvis man ønsker det.

Man kan velge mellom å enten tilbringe hele ferien i byen, eller man kan kombinere det med andre storbyferier hvor man leier en bil og kjører mellom landene.

Uansett hva man velger, er det ingen grunn til å la barna bli hjemme, for Berlin har en lang rekke svært så barnevennlige ting man kan se og gjøre, og ikke alt dreier seg om hverken krigen eller holocaust.

Legoland i Berlin

Besøk Legoland i Berlin

Har valget stått mellom Legoland i Danmark og Berlin i Tyskland, så fortvil ikke. Riktignok kan man ikke sammenligne de to rent størrelsesmessig, men Lego Discovery Center på Potsdamer Platz er så absolutt verdt et besøk. Spesielt hvis det skulle være regnvær en dag, for i Berlin er alt sammen innendørs.

I Legolands undergrunnsmuseum finner man en rekke spennende ting som pirater, drager og eventyr i jungelen.

Og som seg hør og bør finner man selvfølgelig Berlins største attraksjoner i miniatyr, og det finnes en 4D-kino, hvor man i tillegg til å se og høre, også både lukter og føler. Bør oppleves. Billetter kan du feks kjøpe her

Barn og legoland passer veldig godt sammen. Berlin har et spennende Legomuseum rettet mot familiens minste.

berlin-ferie-med-barn

Teknisk museum

En sikker vinner blant de yngste er alltid steder hvor det er lov å røre ting, og det er det i Spektrum, Berlins svar på et teknisk museum for barn. Her finnes det over 250 attraksjoner, og skulle ikke det være nok så ligger vitenskapsmuseet like ved siden av.

I Berlin, og da spesielt i sommersesongen er det alltid en rekke sirkusforestillinger. Forskjellige sirkus kommer langveisfra for å opptre, og i motsetning til våre nordlige sirkus hender det de fortsatt har med seg både løver og tigre i manesjen.

Hold øye med eventuelle plakater for å se hva som skjer i det området dere skal feriere i, eller hør på det lokale turistkontoret som ofte har en oversikt over hvilke sirkus som til enhver tid befinner seg i byen.

Barnas sjokolade på ferie i Berlin

Tyskerne er verdensberømte for sine gode sjokolader, og selvfølgelig har de også et eget sjokolademuseum. Rittersport Chokoworld på Französische Strasse inviterer innenfor til en søtladen opplevelse hvor man ikke bare lærer en masse om hvordan sjokolade lages, man får også lov til å prøve på egenhånd.

Et godt tips er å begynne besøket med å lage din egen sjokolade, for deretter gå gjennom museet mens man venter på den størkner og kjøler av. Det tar rundt en halv times tid, og så kan man ta sin sjokolade med seg når man går.

Skulle ungene fortsatt ikke være fornøyde etter disse opplevelsene, kan man alltid ta dem med på Museum Kindheit und Jugend, Museet for barn og Unge. Dette er for øvrig et populært mål for skoleklasser på tur, så vær forberedt på noe kø i høysesongen.

Museet viser på en interessant og spennende måte hvordan barn og unge har hatt det i Tyskland gjennom tidene, og spesielt tiden med DDR friskt i minne, gir rom for både ettertanke og diskusjon.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *