• Meny
  • Meny
Skøytebaner i Berlin

Skøytebaner i Berlin – hit bør du dra

Berlin har et stort skøytemiljø, og ikke rent så få skøytebaner man kan boltre seg på. Mange av dem er innendørs ishaller hvor man kan stå på skøyter hele året, mens andre igjen kun dukker frem om vinteren. Disse er da fortrinnsvis utendørs, og så absolutt verdt et besøk dersom man besøker byen vinterstid. Utendørsbanene er også svært populære blant barn og unge, da det ofte arrangeres både disko og annet moro på kveldstid.

En populær bane er «Lankwitz» på Leonorestrasse. Dette er en utendørs skøytebane med en rekke aktiviteter og fasiliteter. Den er spesielt populære blant de aller yngste og har i tillegg til utleie av skøyter også skøyteskole, skøytedisko, varmehytter og en curlingbane.

Vil man kombinere en tur på skøyter med et godt måltid mat kan banen ved restaurant Rübezahl Müggelsee være et besøk verdt, og her er det også tillatt med både ishockey og curling hvis man skulle synes det blir i kjedeligste laget bare å gå rundt på måfå. Dessuten kan man nyte et bedre måltid enten før eller etter skøytingen, eller foreldrene kan sitte ned og hygge seg mens barna boltrer seg på isen.

Andre anbefalte skøytebaner

Neukölln er en annen populær skøytebane som oftest brukes av familier, skoleelever på tur og pensjonister som liker å ta det rolig rundt på isen for mosjonens skyld.

Vil man ha mere fart på, kan Sportforum Hohenschönhausen Lichtenberg være et godt alternativ, og det er også her man kan risikere å støte inn i verdensberømte skøyteløpere, da rundt 30 forskjellige sportsklubber bruker anlegget som ikke bare inneholder ishockeybaner, isdansarena og curlingbaner – den har også en 400 meter lang høyhastighetsbane som iblant åpnes for publikum. Legg spesielt merke til hvor store forskjeller det kan være på kvaliteten på isen på de forskjellige banene, da de er preparerte ut fra hvert sitt bruksområde.

Berlin vinterstid kan være et særdeles vakkert skue. Her foran Riksdagsbygningen:

skoytebaner-berlin-vinter-riksdagsbygningen

Ønsker man en større og mer utfyllende oversikt over hvilke skøytebaner man kan besøke under oppholdet i Berlin bør man høre med det lokale turistkontoret når man ankommer byen. Berlin er stort og utvalget godt, så man vil sannsynligvis finne noe i umiddelbar nærhet samme hvor man er i byen.

Fall imidlertid ikke for fristelsen til å prøve skøytene på en av de mange sjøene, da dette er forbundet med stor risiko. Isen på de fleste vannene er svært utrygg og det skjer årlig alvorlige ulykker hvor mennesker omkommer når de faller gjennom. Husk også godt med varmt tøy og gjerne litt niste hvis man planlegger å tilbringe en dag på skøytebanen.

Tips: Les gjerne vår enkle guide om hvilke andre severdigheter i Berlin du bør besøke.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *