• Meny
  • Meny

Festivaler og arrangementer

Berlin er en by som oser av glede og liv, og hvert år holdes det flere forskjellige festivaler i alle slags sjangere.

Berlin International Film Festival

Den aller mest kjente festivalen i Berlin er Berlin International Film Festival, også kjent under navnet Berlinalen. Dette er faktisk verdens største filmfestival, og årlig selges det over 300 000 billetter til rundt 400 forskjellige filmer. Her kan hvem som helst kjøpe billetter til filmene, men det er lurt å være tidlig ute, da det nesten alltid blir fort utsolgt. Berlinalen er også godt respektert innen filmmiljøet, og det kommer en rekke kjente Hollywood-fjes på de røde løperne i løpet av festivalen. Under festivalen anbefales det å oppsøke byens beste nattklubber, da det er en grei sjanse for at du kommer til å støte på en Hollywood-kjendis eller to i løpet av kvelden!

Selebert selskap: Hugh Jackman og Patrick Stewart sees her under sin deltakelse på Berlin Film Festival:

berlin-film-festival

Karneval der Kulturen

Karneval der Kulturen, kulturkarnevalet, er en kjent festival hvor de feirer den internasjonale befolkningen i Berlin. Dette karnevalet finner sted fra 10 – 13 juni hvert år, og her kan man forvente en rekke musikalske liveforestillinger, gatemusikanter og gatekunstnere som lager skikkelig liv i byen. Det er også en slags blanding med en matfestival, der du kan smake mat fra alle verdenshjørner uten å forlate byen. Hele festivalen er skikkelig fargerik og positiv, som igjen vil gi seg opplevelser du ikke finner noen annen plass. Hvert år samler også folk seg for å gå i et gigantisk tog, vi snakker her om nærmere 5 000 mennesker kledd i de villeste kostymer, noe som er litt av et syn!

Popkomm

Popkomm er et internasjonalt handelsshow, men en del av dette inkluderer også en fantastisk musikkfestival. Hver år under Popkomm vil det nemlig være utrolig mange liveartister i byen, og disse holder organiserte konserter på så mye som 30 forskjellige steder i Berlin. Her snakker vi om både små og store navn, med musikk som passer for alle og enhver!

Berliner Festspiele

Berliner Festspiele er en festival som samler innslag fra et flertalls ulike kulturinnslag. Dette inkluderer jazzopptredener, litteraturlesinger, utstillinger, teaterforestillinger og fremføring av klassisk musikk. I motsetning til mange andre festivaler foregår ikke denne over en kort periode, men heller på flere gitte datoer over hele året. Her har altså alle og enhver mulighet til å få med seg noe som passer for dem.

Jazzfestival i Berlin

Berliner Festspiele står som arrangører av tilsamlingen vi kjenner som JazzFest Berlin, også kjent som Berlin Jazz Festival. Festivalen fokuserer blant annet på, som de selv skriver, “å dokumentere, støtte, og verdkjenne trender innen jazzen”. Den svært populære festivalen har gjennom årenes løp opparbeidet seg et meget godt renommé med forestillinger som settes opp flere steder i byen, herunder Berliner Åhilharmonie, Volksbühne og Haus der Berliner Festspiele.

Internationale Funkausstellung

Internationale Funkausstellung Berlin er en av verdens største messer for elektronikk, med muligheter til å teste dingser og gadgets som ennå ikke har kommet til butikkene. Hvert år er det over 1 000 utstillere som stiller ut tingene sine, og absolutt alle de store forbrukerelektronikkfirmaene er her for å vise frem tingene sine. Hvem som helst kan stikke innom og sjekke ut messafor å sjekke ut den vanvittige stemningen som råder under festivalen! Se også tips til andre begivenheter i Berlin som du burde få med deg.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *