• Meny
  • Meny

Tips til anbefalte nattklubber og diskoteker

Berlin er en aktiv by med et godt utvalg av både puber, nattklubber og utesteder. Det unike med Berlin er at det finnes noe for enhver smak, selv om du er en av dem som kun digger 80-tallsmusikk eller jazz. I tillegg er det ofte nokså billig å komme inn på utestedene, og prisen ligger gjerne mellom 5 og 10 euro. I motsetning til her i Norge er nattklubbene oppe hele natta, og som ofte stenger de så sent som mellom 7 og 9 neste morgen.

Den mest populære plassen for utesteder er Prenzlauer Berg, og her finnes det en rekke utsteder som er oppe hele natta. Spesielt mange er det rundt Kollwitz-Platz, hvor du også finner den populære nattklubben Steinhaus Berlin. Denne nattklubben er langt ifra den billigste, men her finner du store fester som varer til tidlig på morgenen neste dag!

Temakvelder i Berlin

En annen nattklubb du bør få med deg er Adagio. På dette utestedet er det plass til hele tusen personer, og det går villt for seg på hver av de mange temakveldene de jevnlig holder. I feriene er det ekstra mye festing på denne klubben, og det er en favoritt blant både berlinere selv så vel som turister.

Dersom du liker techno og hardstyle bør du ta turen til Berghain & Panorama Bar. Mange mener dette er den beste klubben for techno i hele verden, og det alene bør være en god nok grunn til å ta en tur innom den. Her kan du forvente å danse hele natta lang, og stemningen er noe helt eget. Dersom du blir sliten er det noe mer avslappet stemning i baren i andre etasje, hvor det stort sett spilles elektronika.

Det er derimot ikke bare lett å komme inn på Berghain, og du kan i verste fall ende opp med å måtte stå i kø i et par timer for å komme inn. Dersom du kler deg riktig og pent, så kan du faktisk være heldig og slippe køen, så det er lurt å være godt stelt når man drar dit.

Livemusikk fra kjente DJ-er

Om det er for lang kø på Berghain bør du gå til neste stopp som er Watergate. Her skjer det mye av det samme som på Berghain, altså techno og hardstyle hele natta. En del mener at dette er en litt mer fancy klubb, så det kan lønne seg å kle seg bra for å komme inn. Det er ofte livemusikk fra forskjellige DJ-er på Watergate, og med jevne mellomrom er det faktisk snakk om skikkelig kjente navn som spiller.

Det finnes knapt et dårlig øyeblikk på Berlins nattklubber…

anbefalt-nattklubb-diskotek-utested-berlin

Astro-Bar er har en litt mer avslappet stemning, men er fortsatt et utested som er verdt å få med seg. Etter noen dager med hardfesting på techno-klubber er det deilig med en litt roligere kveld, og da er Astro-Bar et godt valg. Her er det gratis inngang og billig drikke, og som regel er det live-DJ-er der. Musikken er variert, og ofte er det temakvelder hvor de spiller musikk fra en viss årsperiode eller sjanger. Alt i alt en veldig ålreit bar for deg som vil ta noen øl eller drinker på byen uten å måtte danse natta lang.

I tillegg til disse er det drøssevis av andre nattklubber og utesteder i Berlin, og det skal ikke mye leting til for å finne en i nærheten av der du holder til. Se også tips til gode barer i Berlin, samt info om Berlins priser på alkohol.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *