• Meny
  • Meny

Anbefalte homobarer og homostrøk

Berlin er en svært liberal by, og anses av mange som å være europas uoffisielle hovedstad for homofile og transseksuelle. Første gang man hører om homofile i Berlin er så tidlig som i 1897 da dr. Magnus Hirscfeld og Adolf Brand startet De Homofiles Frigjøringsfront for å få det tyske parlamentet til å oppheve forbudet mot homoseksualitet.

Med unntak av perioden før og under annen verdenskrig var det lenge akseptert å være homofil i Berlin, og mange levde i åpne homofile forhold uten å bli fordømt av den grunn.

Flere rene homostrøk

I dag er Berlin igjen attraktiv for homofile av begge kjønn, og dette bærer byen tydelig preg av. Flere bydeler fremstår som rene homokvarter, med både homofile beboere og fasiliteter. I Vest-Berlin er det spesielt områdene rundt Nollendorfplatz som regnes som homoområde, i Øst-Berlin er det områdene rundt Schönhauser Allee og i syd Kreuzberg og Mehringdamm. Alle disse stedene har et rikholdig utvalg av homobarer og nattklubber.

homobar-gaybar-homsebar-berlin

Blant de mest populære er Neues Ufer, Toms Bar og Disco Connection, eller Gleimfalle, som er mer orientert mot kvinnelige homofile. Stahlror i Greifenhagenstrasse er en homofil sexklubb og Baerenkeller i Schoenhauser Allee er beregnet på et noe mer modent homofilt miljø.

De aller fleste av disse stedene rettet spesielt mot homofile i Berlin er merket med den ikke ukjente regnbuen, slik at det er relativt enkelt å vite hva det er for et slags sted man er i ferd med å besøke. Det er selvfølgelig også greit å besøke stedene som heteroseksuell hvis man måtte ønske det. Les for øvrig mer om andre nattklubber og barer i Berlin.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *