• Meny
  • Meny

Restauranter i Berlin

Berlin kan tilby et rikt mangfold av restauranter, kaféer og “hull-i-veggen” plasser, og definitvt noe for enhver lommebok. Gourmetene ønsker seg kanskje til topprestauranten Fischers Fritz, en klassisk restaurant med moderne utførelser som i hovedsak fokuserer på fisk- og skalldyrretter.

Backpackerne vil trolig søke seg til de mindre snackstedene med navn “Imbiss”, en liten shappe med billig innredning og smakfulle “Currywurst” på menyen. Currywurst er forøvrig navnet på en klassiker innen det berlinske gatekjøkken, og består av en stekt eller fritert Bratwurst (evt. kokepølse) som siden overøses med en smakfull saus bestående av tomatpuré, ketchup og currypulver. Ta gjerne turen til Curry 36 (adr: Mehringdamm 36) for å oppleve ekte, billig gatekjøkkenmat. Eventuelt kan du stikke til Konnopke’s Imbiss, et sted som har rykte på seg for å servere Berlins beste currywurst.

Den tyrkiske “Döner-kebaben” har også rukket å bli svært populær i Berlin. Kebaben er en sammensetning av et flatt brød (pitabrød), lam- eller kyllingkjøtt, friske grønnsaker og dressing.

Øvrige klassikere innen det tyske kjøkken er blant annet “Eisbein”, en rett bestående av svineknoke, sauerkraut, kokte poteter og ertestuing. Glem heller ikke “Spanferkel” – helgrillet gris som gjerne serveres til spesielle anledninger som blant annet Oktoberfest.

Vietnamesisk i Berlin

Fristet på noe annet enn tung, tysk fast food? I så fall skal du vurdere et besøk til Hamy Cafe, et vietnamesisk spisested kjent for sin raske service, friske ingredienser og aromatiske smaker. Deres nuddelsuppe, “goi mien”, har høstet svært gode tilbakemeldinger. Det samme har kyllingsuppen “pho ga”. Spisestedet Miss Saigon er litt i samme gate, med fokus på det vietnamesiske kjøkken. Herunder finner du eksempelvis deilige vegetarretter, crispy vårruller og “fruit shakes on the go”.

De litt dyrere restaurantene

Fortvil ikke, Berlin har også horder av alternativer om du ønsker deg til dyrere steder med mer eksklusive råvarer. Hartmann´s er et av disse stedene. Restauranten byr på et klassisk, hvitt interiør, vennlig atmosfære og fransk-inspirert meny. Kom inn for råvarer som breiflabb, havabbor og kalvenyrer – det hele godt akkompagnert av en romantisk setting som bekreftes ytterligere ved deres beroligende peis.

Klassisk hos restauranten Heising:

berlins-beste-restauranter

Ønsker du prøve tysk mat i en mer elegant setting skal du dra til Theodor Tucher, en restaurant lokalisert like ved landemerket Brandenburger Tor. Restauranten er kjent for sine retter med sild, kanin, reinsdyr og svin.

Hot tips:
For en klassisk reise 30 år tilbake i tid, både når det gjelder interiør, bevertning og matprofil så bør du finne veien til Heising. Restauranten har høstet fantastiske tilbakemeldinger for sin unike atmosfære og fornuftig prissatt gourmetmat. Alt i alt et utmerket alternativ om du kunne tenke deg en fire-retters meny med ost og dessert med tilhørende vinmeny.

Åpningstider:
Svært ofte opererer spiseriene med oppetid fra mandag til lørdag, mens de holder stengt på søndager.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *