• Meny
  • Meny
Hertha Berlin se fotball Tyskland Olympiastadion

Fotball i Berlin – Hertha Berlin

Hertha Berlin er en av Berlins mest kjente fotballklubber, og spiller alle deres hjemmekamper på den gamle ærverdige Olympiastadioen i Berlin. Olympiastadioen ble opprinnelig bygget for de olympiske lekene i byen i 1936, og rommer ikke mindre enn 74.500 tilskuere.

Den ble pusset opp i anledning av verdensmesterskapet i fotball som skulle avholdes i Berlin i 2006, og som en kuriositet kan det nevnes at løpebanen rundt gressmatten samtidig skiftet farge fra rød til blå, ene og alene for å matche Hertha Berlins klubbfarger.

Hertha Berlin se fotball Tyskland Olympiastadion supportere Ultra

Hertha Berlins fulle klubbnavn er Hertha Berliner Sport-Club von 1892, og den fikk faktisk tilnavnet Hertha ved en tilfeldighet da klubbens grunnleggere like før stiftelsen hadde reist med en dampbåt ved samme navn, og som hadde en blå og hvit skorsten, hvilket senere skulle bli klubbens farger.

Billetter til fotballkamp i Berlin

Besøker man Berlin kan man avlegge stadioen en visitt, og det finnes et eget besøksenter, hvorfra det arrangeres guidede turer rundt på selve stadioen. Her fortelles det om historikken og arkitekturen, men det er også mulig å vandre rundt på egenhånd hvis man heller vil det.

Det kan lønne seg å bestille billetter på forhånd:

bestille-billetter-hertha-berlin-fotball

Det er selvfølgelig anledning til å besøke stadioen for å se en fotballkamp også hvis man ønsker det, men selv om det selges billetter ved inngangen, anbefales det å bestille disse på forhånd.

Det arrangeres også flere konserter på Olympiastadioen, og det er her de store stjernene foretrekker å opptre når de besøker byen.

Mange kombinerer et besøk på Olympiastadioen med et besøk i Olympiaparken, hvor man også kan besøke Glockenturm, et 77 meter høyt tårn med en imponerende utsikt over både parken og stadioen. Les forøvrig mer om andre populære gjøremål i Berlin som Holocaust-monumentet og Checkpoint Charlie.

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *