• Meny
  • Meny
Potsdamer Platz Berlin shopping severdighet

Potsdamer Platz

Potsdamer Platz var i 1920 – 1930-årene en av de mest trafikkerte plassene i Europa. Et yrende folkeliv med butikker og underholdningsaktiviteter preget plassen.

Under 2. verdenskrig ble Potsdamer Platz senket til ruiner og etter krigen ble plassen et ingenmannsland. I 1969 ble plassen delt av Berlinmuren.

Potsdamer Platz Berlin shopping severdighet samleplass

Etter Berlinmurens fall ble det bestemt at hele området på 480.000 kvadratmeter skulle gjenbygges og at det skulle inneholde boliger, kontorbygninger, kjøpesenter, butikker, restauranter og underholdning. Dette arbeidet startet i 1994.

Potsdamer Platz – noe for alle

I dag er Potsdamer Platz igjen et livlig området og de aller fleste kan finne noe interessant. Personer med interesse for film og teknologi kan se 3D Imax film, gå på film-museum, kino eller ta en titt på den nyeste teknologien til Sony, som har sitt hovedkontor her.

Er du glad i kunst kan du gå på kunstgalleriet som har skiftende utstillinger hele året. Liker du musikk og live-konserter arrangeres det ofte store konserter med kjente artister her. Om shopping er din største interesse kan du boltre deg i kjøpesenterets, Potsdamer Platz Arkaden, mangfoldige butikker. For gamblere finnes det også et casino på Potsdamer Platz.

Det blir som regel mye oppmerksomhet når filmfestivalen arrangeres på Potsdamer Platz:

berlin-internasjonal-filmfestival-potsdamer-platz

Berlin Internasjonale Filmfestival, som arrangeres i februar hvert år, har sitt hovedkvarter på Potsdamer Platz. Den røde løperen rulles ut utenfor Berlinale Palast og er du heldig kan du se en kjendis eller to på vei til den nye Marlene Dietrich Platz.

Hvordan komme seg hit:
Ta undergrunnsbanen eller buss til stoppestedet som heter Potsdamer Platz. Evt. om du er i sentrum, finn et kart og gå!

Anbefalte aktiviteter i Berlin:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *